14-F: el PSC guanya amb el 34,41%

Compartir:

14/02/2021 (22.45 hores)

El resultat a Esplugues de les eleccions al Parlament dona com a guanyador el PSC amb el 34,41% (a les anteriors va obtenir el 20,81% i va quedar per darrera de Cs), seguit d’ERC (15,75%), JxCat (10,07%) i Vox (9,27%)

A continuació, Cs (8,45%), En Comú Podem (8,21%), PP (6,34%) i CUP-G (3,57%).

Per districtes, el PSC ha guanyat a Can Vidalet, La Plana, Centre, Montesa, Gall i Can Clota, mentre que JxCat ho fa a Finestrelles, La Mallola, La Miranda i Ciutat Diagonal.

La participació ha estat del 55,73%, molt lluny del 83,69% del 2017. La jornada ha transcorregut sense incidents i amb les mesures corresponents per la pandèmia de Covid-19.

resultateleccionsautonomiquesesplugues650px.png

14/02/2021

A partir de les 20 hores, la participació definitiva i l’escrutini a Esplugues de les eleccions al Parlament de Catalunya es podrà seguir a través d’aquest enllaç:

http://electorweb.esplugues.cat:88/EscrutinioWeb/eleccion.asp?SetIdioma=1

Les 58 meses dels 14 col·legis electorals s’han constituït amb normalitat perquè la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot a les Eleccions al Parlament de Catalunya.

12/02/2021

Esplugues ho té tot a punt per a les eleccions al Parlament de Catalunya de diumenge 14 de febrer. La jornada electoral serà especial amb motiu de l’actual situació sanitària per la pandèmia de Covid-19. Per garantir una jornada segura, cal destacar els següents aspectes:

Policia Local i Mossos s’han coordinat i cobriran de forma permanent els 14 col.legis de la ciutat amb dos agents de la policia a cada centre electoral per atendre els requeriments que puguin fer les persones membres de les meses electorals. I, com es fa habitualment, estaran durant tota la jornada atenent requeriments, protecció i, una vegada finalitzat l’escrutini, acompanyament a la recollida d’actes.

– L’Ajuntament ha contractat 20 persones que estaven a l’atur per fer tasques d’informació i de gestió de cues als punts de votació.

– A més d’aquestes persones i del personal municipal, els col.legis electorals disposaran d’11 efectius de Protecció Civil, distribuïts entre matí i tarda.

– Entre aquest divendres 12 i dissabte 13, l’Ajuntament complementarà les proves que fa la Generalitat als membres de les meses i als suplents. En col.laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu, es faran proves d’antígens també a les persones treballadores per part de l’administració local i al personal de neteja i desinfecció.

– A cada col.legi electoral, a l’exterior, hi haurà un cartell amb codi QR informant de la mesa on li correspon votar a cada elector.

– La Generalitat posarà en marxa una app per consultar l’afluència dels col·legis electorals. La ciutadania tindrà la possibilitat de veure des del telèfon mòbil si hi ha o no molta gent al local o mesa i, per tant, decidir quan anar-hi per evitar cues o aglomeracions.

28/01/2021

Un total de 34.396 persones (unes 300 menys que als darrers comicis, les eleccions generals del 10/11/2019) formen el cens d’Esplugues per a les eleccions al Parlament de Catalunya, previstes per al 14 de febrer. La convocatòria implica importants novetats per garantir la seguretat antiCovid durant la jornada electoral.

Una de les més visibles és la inclusió de dos nous col·legis electorals, l’Escola Prat de la Riba i el local del Centre Cultural Plaça Macael, amb espais més grans per evitar aglomeracions. Respecte als darrers comicis, s’eliminen l’Esplai de Gent Gran de Can Clota i el local de l’Asociación Cultural Andaluza ACAE i es mantenen el nombre de col·legis electorals (14) i el de meses (58).

Els canvis són els següents:

– Les persones que votaven al Centre Puig Coca s’han dividit entre aquest emplaçament i l’Institut Severo Ochoa.

– Les que votaven a l’Espai de Gent Gran Can Clota i les que ho feien a l’ACAE passen a l’Escola Prat de la Riba.

– Les que votaven a l’Escola Joan Maragall s’han dividit entre aquest centre i el Parvulari Joan Maragall.

– Les que votaven al Parvulari Joan Maragall passen al local del Centre Cultural Plaça Macael.

Per conèixer el centre de votació corresponent, podeu consultar-ho aquí.

Vot per correu
Una opció recomanada per evitar aglomeracions és el vot per correu, que serà més fàcil que altres vegades, que es pot demanar fins a les 14 h del 5 de febrer i lliurar fins a les 14 h del 12 de febrer.

VOTCORREUTW_600.png

Franges molt recomanades
En cas d’acudir al col·legi electoral el dia de les eleccions, la Generalitat aconsella portar des de casa el sobre amb el vot dins i seguir les franges horàries recomanades tot i no ser obligatori:

De 9 a 12 h: els col·lectius de risc.
De 12 a 19 h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
De 19 a 20 h: els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos. Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat. Se’ls hauran de posar entre les 18.40 i 19 h per torns, quedant sempre dos membres en custòdia de l’urna i per seguir amb el procés electoral.

Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la Covid-19 o document equivalent vigent amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot. L’autoritat competent els podrà demanar la seva presentació.

Transport per a persones amb mobilitat reduïda
L’Ajuntament, a través de Creu Roja, ofereix un servei de transport per a les persones amb mobilitat reduïda per acompanyar-les fins a l’interior del col·legi electoral per exercir el seu dret a vot (s’ha de sol·licitar al 900 300 082 fins al 12 de febrer, com a molt tard).

El servei es durà a terme en aquesta ocasió entre les 9 i les 12 hores, que és la franja que la Generalitat recomana per a les persones vulnerables pel Covid-19.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: