Montesa

3.560

habitants

Festa Major:

Associació de Dones de La Plana, Esplai Espurnes, Penya Espanyolista

El barri de Montesa, juntament amb La Plana s’ha desenvolupat en les últimes dècades seguint el ritme de creixement natural de la població d’Esplugues i atenent la creixent demanda de nous habitatges. Adaptant-se a la seva nova condició, el curs 2006-2007 va obrir a la zona l’Escola Bressol Montesa, consolidant ‘aquest districte com a àrea residencial en què, progressivament, han anat instaurant-se les diferents infraestructures bàsiques de servei i atenció a la ciutadania. 

L’arribada del tramvia, amb les parades de Montesa i de La Sardana, ha modernitzat el barri i ha millorat notablement la connexió d’aquesta zona, en origen perifèrica per la seva activitat industrial, amb la ciutat i la resta de l’àrea metropolitana.

Montesa acull un dels planejament urbans residencials d’habitatge protegit més importants de l’àrea metropolitana. Es tracta de l’ARE Montesa, un sector d’11 hectàrees, que en el seu moment van ocupar, entre d’altres, la fàbrica de motos que dona nom al barri i l’antic camp de futbol Rayo Amarillo. 

Hi ha programats 2.105 habitatges, dels que 1.059 seran protegits (750 de lloguer). Si bé, el 70% del sector es destinarà a zones verdes i equipaments.

Orígens:

El barri de Montesa deu el seu nom a la coneguda fàbrica de motocicletes, ara propietat d’Honda, ubicada al carrer Verge de la Paloma.

Llocs d'interès

Jardins de la Concòrdia, jardí Àngela Pagès

Escultures al carrer

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de:

Notícies
del barri