Ciutat Diagonal

(inclou La Miranda) 1.711

habitants

484.831 m2

Festa Major:

Associació de propietaris

Delimitada per l’autopista B-23 i per la resta de barris de la muntanya, Ciutat Diagonal va néixer com una urbanització.  Els seus habitatges són majoritàriament plantes baixes o cases de poques plantes. A Ciutat Diagonal es troba el col·legi Alemany, la Fundació Freedman i la Residència de Gent Gran La Mallola, construïda recentment en terrenys cedits per l’Ajuntament i gestionada per la Fundació Casal dels Avis.

Orígens:

La urbanització de Ciutat Diagonal, amb el concepte de ciutat jardí, en una antiga propietat de Picalqués, va començar els anys 40. S’estenia des de l’aleshores Raval d’Esplugues fins al cim de la muntanya de la Torre. 

Amb la seva construcció, la producció vinícola de la població va veure’s clarament perjudicada, perquè desapareixien les vinyes més importants del terme municipal. Va ser inaugurada el 22 de juliol de 1948.

Llocs d'interès

Torre dels Lleons o Can Picalqués (pl. Dña. Carolina), l'ex-casal del Cris -antiga casa Juncadella- (c/ Manuel Florentín), Casa Moratiel (c/ Apel·les Mestres 19), Col·legi Alemany i Ca l'Estudiant (Via Augusta).

Escultures al carrer

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats