Tribuna d'electes municipals

Prevenció en salut i solidaritat amb el poble palestí

Compartir:

Amb motiu del 19O, Dia Mundial contra el Càncer de Mama, Esplugues es tenyeix de rosa, amb l’objectiu de conscienciar, visibilitzar i sensibilitzar la població sobre el càncer de mama.

Segons l’OMS, el càncer de mama és la causa principal de mortalitat entre les dones. A Catalunya és el més freqüent, se’n diagnostiquen 3.400 casos anuals en dones de 50 o més anys. I suposa un 30% dels càncers que pateixen les dones a Espanya,

La prevenció i el diagnòstic són fonamentals.

Esplugues En Comú Podem va fer un prec al Ple municipal d’octubre, per recordar la necessitat de ser preventives, fer-se les mamografies corresponents, la tasca d’acompanyament a aquelles que pateixen la malaltia, i apostar per la investigació per tal de reduir la mortalitat.

Aquests dies estem amb el cor encongit, davant la situació de guerra i de dessastre humanitari a Palestina i a Gaza. Exigim un alto el foc i que es pugui establir un corredor humanitari, sense condicions, a tota la franja de Gaza.

Entenem que rebutjar i condemnar els atacs contra la població civil, tant a Israel com a Palestina, és compatible amb la denúncia del genocidi al que està sotmetent l’Estat d’Israel als més de 2 milions de persones que viuen a Gaza, la meitat d’ells, infants.

El càstig col·lectiu contra la població palestina, massacrant i privant la gent d’aigua, llum, aliments, medicines, vul-nera el dret internacional. Alhora, condemnem els atacs indiscriminats de Hamàs contra la població civil israeliana, que són també injustos i inhumans.

Al passat Ple vam presentar una moció, per donar testimoni sobre el tema.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: