Tribuna d'electes municipals

Metro L3. No podem esperar més

Compartir:

Fa tant de temps, que ja és del segle passat la reivindicació i exigència de la nostra ciutat per a que l’L3 de metro arribi a Esplugues amb dues noves parades: Sant Joan de Déu i Esplugues Centre.

L’any 2017, després de tant de temps, per fi semblava que la Generalitat de Catalunya entenia la importància i necessitat de millorar el transport públic a l’única ciutat amb frontera amb Barcelona que no es troba dotada suficientment com la resta. Només disposem ara per ara d’una estació de metro a Can Vidalet, això sí, just al límit tenint en compte que a la vorera del front ja estem a l’Hospitalet. Aquell any l’alcaldessa i el conseller de territori van signar un acord per impulsar el projecte de l’obra.

El projecte s’ha fet, però, 7 anys després, el compromís per finançar i afrontar l’obra per part de la Generalitat, no existeix.

Ara, amb la notícia de l’arribada del nou Hospital Clínic a l’entrada de la Diagonal just tocant a Esplugues, s’obre una nova oportunitat per fer realitat aquesta ampliació. Una estació a l’alçada del Parc Cervantes amb una passarel·la que unís a una banda Sant Joan de Déu i a l’altra el Clínic (amb prou feines a 200 metres de distància), sembla una bona opció per trencar amb la barrera que suposa la diagonal a l’hora de creuar-la, així com per aportar el transport públic d’alta capacitat a aquests dos grans equipaments.

No hi ha més excuses. No podem esperar més. Exigim que es posi fil a l’agulla i sense demora es modifiqui si cal el projecte, i es programi l’obra.

Volem un transport públic sostenible i de qualitat. Volem l’L3 a Esplugues, ja!

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: