Tribuna d'electes municipals

El mercat fantasma

Compartir:

El dia 22 de setembre va obrir al públic el nou Mercat Municipal de La Plana, amb 3 parades i un bar. Pels carrers ja corre un sobrenom per al nou mercat: el mercat fantasma. És un sobrenom ben trobat, però que expressa una realitat ben trista. A Can Vidalet la situació és una mica millor, però també hi ha un munt de parades sense ocupar. Per acabar-ho d’adobar, ja han patit robatoris i goteres, i reclamen solucions urgents.

Fa mesos el govern municipal ens va anunciar als portaveus que havia contractat una empresa especialitzada a trobar paradistes per a mercats municipals. Els resultats, pel que en sabem, han estat zero paradistes nous. L’actitud del govern en aquest assumpte està essent passiva, han contractat algú perquè els faci la feina i semblen haver-se resignat a uns resultats negatius. Però no han agafat el toro per les banyes, com caldria esperar d’una regidoria de comerç.

Els nostres mercats demanen una acció decidida: cal fer-los atractius a possibles paradistes i emprenedors abaixant preus i creant ajudes -i, naturalment, compensant els paradistes que ja hi són per no generar greuges- i adoptant solucions valentes, tant pel que fa a horaris d’atenció com a activitats que es poden fer dins un mercat per dinamitzar-lo. Cal inversió, i aquest ajuntament té la capacitat econòmica de posar diners on cal per solucionar el problema, perquè com ens recorden sempre, el nostre és un ajuntament amb una economia sanejada. Doncs els nostres impostos han d’anar allà on hi ha mancances, i els mercats en són un bon exemple.

Cal que el govern municipal aprengui d’altres models, que miri com ho han fet altres municipis del voltant, de Catalunya, de l’estat o d’Europa. L’èxit de les botigues que han posat al carrer els paradistes que han marxat del Mercat de La Plana demostren que, si em permeten el joc de paraules, el mercat té mercat. Només és qüestió, com bé sap la gent de mercat, d’arremangar-se i treballar.

Correu electrònic: rogermartinez@esplugues.cat – Telèfon mòbil: 601 006 462

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: