Tribuna de electos municipales

El PSC segueix la dreta

A la vista de les enquestes, el PSC d’Esplugues ha capgirat com un mitjó el seu discurs sobre seguretat, i el seu to ja no es pot diferenciar de la dreta, i en ocasions més enllà. L’Alcaldessa Díaz no para d’omplir les seves xarxes socials de continguts relacionats amb desallotja- ments. I fa molta angúnia, perquè d’una banda instrumentalitza la feina de la Policia Local en benefici propi, i de l’altra utilitza una retòrica agressiva per referir-se a desallotjaments on hi havia la implicació de famílies amb menors. “No vamos a permitir que nada ni nadie ponga en peligro el bienestar de nuestrxs vecinxs”, tui- tava el dia 10 de febrer. Després llegim l’informe policial que rebem els regidors i veiem que el desallotjament va ser negociat amb mediació, tranquil i que els agents de la Policia Local van aconseguir una solució “més social”, i que mi- tjançant els serveis socials la família va mar- xar voluntàriament i va ser reallotjada. Llavors, a què ve el to de l’Alcaldessa? A què treu cap? Per què aquest to intimidatori de “limpiando Esplugues”?

Els responsables polítics -més si som pro- gressistes i d’esquerres- hem de ser responsables amb les formes quan parlem de seguretat i no podem injectar el virus de la por als nostres con- ciutadans. Perquè de la por a l’odi només hi ha un pas, i després ens exclamarem si l’extrema dreta entra al nostre Ajuntament i ens dinamita totes les declaracions institucionals sobre drets civils a les quals hem donat suport tots els grups del consistori. No fem bromes, que ja tenim un regidor no adscrit que es va abstenir en l’aprovació de Pla Municipal per a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere. És gros!

El PSC abans no tenia aquesta actitud. És evi- dent que miren les enquestes i pensen en vots. I per això presenten una moció demanant més Mossos d’Esquadra, quan saben que la seguretat a la nostra ciutat està garantida (només faltaria!), i s’enfaden quan se’ls retreu que actuïn d’aquesta manera. S’han posat a roda de la dreta, però no els agrada que els ho recordem.

Compartir

Noticias
relacionadas

Ver todas las noticias de:

Agenda
relacionadas

Ver todas las actividades de:

Equipamientos
relacionados

Ver todos los equipamientos de:

Servicios
relacionados

Ver todos los servicios de: