Coses que ja sabíem

La notícia política del mes a Esplugues ha estat que els Comuns han entrat al govern municipal. No ha estat cap sorpresa, ja ho sabíem: en el ple de constitució de l’actual legislatura, el portaveu d’Esplugues en Comú Podem ja va anunciar que volien entrar al govern malgrat la majoria absoluta socialista. L’ocasió, finalment, ha vingut donada per un altre fet que ja sabíem: els problemes interns del PSC a causa d’enfrontaments dins del grup municipal socialista. Hi havia la possibilitat que alguna regidora caiguda en desgràcia passés a ser no adscrita, i la majoria absoluta corria perill. Els Comuns han acudit al rescat, com fan sempre. És un pacte que es dona al govern de l’estat i en d’altres institucions i, per tant, no sorprèn.

En principi, deixar de tenir un govern monocolor pot ser una bona notícia per a Esplugues. Felicitem els nous regidors del govern i els desitgem sort i encerts. Els demanem, això sí, que facin públics els termes de l’acord, cosa que encara no han fet. Ja veurem si podran marcar perfil propi dins d’un govern tan personalista o si quedaran assimilats dins de la maquinària socialista.

Això sí, ara queda claríssim una altra realitat que nosaltres ja sabíem: Esquerra és l’única oposició progressista, d’esquerres i republicana a l’Ajuntament d’Esplugues. I la gent d’Esplugues amb idees d’esquerres i amb ganes d’un canvi real haurà de valorar quin destí té el seu vot: apuntalar un govern del PSC o fer un canvi real. A la nostra ciutat s’ha fet evident que votar Comuns és votar PSC. Ja ho sabíem.

Noticias
relacionadas

Ver todas las noticias de:

Agenda
relacionadas

Ver todas las actividades de:

Equipamientos
relacionados

Ver todos los equipamientos de:

Servicios
relacionados

Ver todos los servicios de: