Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Quatre anys invertint en les persones

Enric Giner

El 24 de maig es posarà fi a quatre anys d’intens treball de l’equip de govern socialista per millorar la ciutat. I hem aconseguit millores destacables. Comptem, per exemple, amb un nou complex esportiu municipal, el de Les Moreres, que ha permès augmentar la xarxa d’infraestructures per a la pràctica de l’esport, i amb el qual han sortit guanyant sobretot les entitats esportives de la ciutat. Hem renovat carrers als diferents barris, per fer-los més accessibles, donar més espai a vianants i ciclistes i afavorir el passeig comercial. Hem fet nous parc per a l’esbarjo infantil i familiar. Hem hagut de prioritzar i resten coses per continuar fent. Però, per damunt de tot això, hem invertit en les persones.

Aquests quatre anys han coincidit amb els pitjors anys de la crisi econòmica i social, però tot i així, hem estat capaços de redreçar una difícil situació, per a l’economia de l’Ajuntament, però sobretot per a l’economia de la ciutadania d’Esplugues.
Hem fet un grandíssim esforç social, incrementant els ajuts socials i impulsant accions per a la dinamització de l’economia i la creació d’ocupació. En l’aspecte social, no hem deixat cap família desatesa: gairebé s’han doblat les famílies ateses pel banc d’aliments (amb la col·laboració de Cáritas, Creu Roja i Associació Cristiana Vida), així com els ajuts puntuals per fer front a emergències; hem incrementat les beques menjador i per a escoles bressol, davant la creixent desatenció de la Generalitat; hem creat un Servei de Mediació Hipotecària, que ha evitat més de 40 desnonaments, i hem destinat, en col·laboració amb Cáritas, en els darrers dos anys prop de 180.000 euros a la concessió d’ajuts d’emergència relacionats amb el manteniment de l’habitatge i per pal·liar situacions de pobresa energètica. Això ha estat gràcies a la feina col·lectiva d’un grup municipal socialista ben liderat per Pilar Díaz.

D'altra banda, vull aprofitar les meves darreres línies en aquesta tribuna de portaveus, ja que no repetiré com a regidor, per expressar la gran sort que he tingut d’haver pogut establir un estret contacte amb tantes persones i entitats, per un objectiu tan engrescador com és el treball per la millora de la nostra ciutat.
Aquesta experiència m'acompanyarà la resta de la meva vida i aquest aprenentatge serà la base essencial de les meves actuacions futures.

Amb aquesta seguretat, m'agradaria finalitzar donant les gràcies. Gràcies per tot i especialment gràcies per la feina que hem fet junts i que continuarem fent junts, per Esplugues.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B