Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Pressupost per plantar de nou cara a la crisi

Enric Giner

Un mes abans d’acabar l’any, l’Ajuntament d’Esplugues ha aprovat el pressupot per a l’any vinent. Una bona notícia, que no és habitual en institucions que no compten amb majoria absoluta (l’exemple més clar és el Pressupost de la Generalitat), ja que permet afrontar l’exercici vinent amb la tranquil·litat de tenir cobertes les necessitats ordinàries.

Cal dir també que la bona feina feta pel govern municipal en aquests darrers anys ha permés a l’Ajuntament tenir uns comptes sanejats –aspecte que ha estat reconegut fins i tot per grups polítics de l’oposició–, que han facilitat poder atendre l’increment de necessitats que han aparegut a Esplugues com a conseqüència de la crisi econòmica.

Així, s’ha pogut donar una reposta a les demandes creixents de beques per al menjador escolar, per a l’escoles bressol o per als casals d’estiu. També s’ha fet front a les emergències derivades de problemes amb pagaments a l’habitatge. I, no menys important, és haver pogut destinar també partides a la reactivació econòmica i a crear ocupació, ja que l’acció de l’Administració pública no ha d’anar només adreçada a tapar les ferides, sinó a invertir perquè aquestes cicatritzin i no es reprodueixin.

I sobre aquests dos grans eixos, el de no deixar ningú sense les necessitats bàsiques cobertes i detectar les vulnerabilitats de la ciutadania i el de consolidar i millorar les actuacions contemplades en el Pacte per a la Dinamització Econòmica i l’Ocupació, s’assenten les bases d’aquest nou Pressupost Municipal, que permetrà al govern municipal complir amb els compromisos adquirits al principi del mandat. Si haguéssim de fer balanç, diríem que ens hem sortit amb els objectius que ens vam marcar.

I en tot això vam comptar amb el suport i les aportacions d’ICV-EUiA i CiU en els pressupostos dels darrers anys, i se’ns fa difícil d’entendre (o no, si tenim en compte la proximitat de les eleccions municipals) que la col·laboració que vam tenir llavors d’aquests grups municipals no s’hagi produït en aquesta ocasió, tret del suport del regidor no adscrit, que ha fet possible aquest pressupost amb les seves aportacions constructives.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B