Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Per unes condicions de vida dignes

Enric Giner

El Ple municipal del mes de juliol va aprovar, entre d’altres coses, una proposició molt interessant presentada per l’Associació d’Aturats i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) d’Esplugues, ja que insta les administracions competents a no deixar desa-tesa cap família pel fet de no poder assumir els rebuts de l’aigua, la llum o el gas de la seva llar.

El grup del PSC va donar suport a la iniciativa, com ha fet amb tantes altres que durant aquest mandat s’han presentat per part d’entitats ciutadanes o grups polítics i que anaven en la línia d’emprendre mesures per evitar que les famílies més vulnerables, grans víctimes d’aquesta crisi, acabin en situació d’exclusió social.

Però això no vol dir, ni molt menys, que l’Ajuntament d’Esplugues hagi estat de braços plegats durant aquests anys. Al contrari, els serveis socials han fet una tasca gegantina per atendre les necessitats de les famílies que ho necessitaven: s’han incrementat els ajuts al banc d’aliments (que es presta en col·laboració amb Cáritas, Creu Roja i Associació Cristiana Vida i que atén més de 600 famílies) i per pagar deutes contrets per al manteniment del serveis bàsics de la llar (subministraments, lloguer, despeses de l’habitatge, salut, etc.) per a 170 famílies, segons dades del 2013.

A més, l’any passat es va crear un servei de mediació a l’Oficina Local d’Habitatge, que ha evitat més de 30 desnonaments, ha atés unes 600 persones i ha aconseguit diverses dacions en pagament.

I pel que fa a les beques, s’han incrementat un 53% les atorgades aquest curs escolar, entre beques menjador, assistència a escoles bressol i a casals i campus d’estiu, entre d’altres.

Però som conscients que no podem abaixar la guàrdia, perquè la situació encara continua sent molt complicada per a moltes famílies, contràriament al que ens vol vendre el Govern de Rajoy, dient que ja estem sortint de la crisi. No sortirem de la crisi fins que els salaris augmentin i fins que l’ocupació que es creï sigui de bona qualitat.

Per tant, benvingudes siguin les propostes que fan entitats com la PAH i l’Associació d’Aturats per continuar treballant i lluitant contra la pobresa. Lluita en què tindran l’Ajuntament al seu costat.

Aprofito per desitjar-vos una bona Festa Major de Sant Mateu.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B