Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Per una Esplugues inclusiva

Enric Giner

El Ple de l’Ajuntament d’Esplugues ha aprovat el Pacte Local contra la Pobresa i l’Exclusió Social per una majoria important: 16 de 21 regidors. Hagués estat desitjable la unanimitat, ja que el Pacte és un compromís de la societat civil per continuar treballant per prevenir, detectar i evitar casos d’exclusió social a la nostra ciutat, però ICV i CiU es van autoexcloure i això és decebedor en un moment en què és més necessari que mai sumar per combatre les desigualtats que ens ha deixat la crisi econòmica i social.

Els detractors del Pacte diuen que no és oportú fer-ho ara, a pocs mesos de les eleccions. Però aquest govern municipal ha donat sobrades mostres d’haver actuat durant tot el mandat per pal·liar les conseqüències socials de la crisi: increment dels ajuts d’emergència de gairebé el 100% en els darrers cinc anys; augment de les beques per a menjador escolar, escoles bressol i casals d’estiu; posada en marxa d’un servei de mediació a l’Oficina d’Habitatge per evitar desnonaments per impagaments d’hipoteca o lloguer; subvencions de l’IBI a famílies amb dificultats; etc.

Però és que l’Ajuntament no només ha hagut de fer front durant aquests anys a un augment de les problemàtiques econòmiques i socials, la qual cosa ha incrementat la demanda de serveis per pal·liar les situacions de dificultat. Sinó que, a més, ens hem trobat amb la reducció o desaparició de la part dels ajuts socials que corresponien a la Generalitat, com en el cas de les escoles bressol, per exemple.

Per tant, és rotundament fals que ens apuntem ara a lluitar contra la pobresa i l’exclusió social. És ara, quan segons el PP ja estem sortint de la crisi, que hem d’avaluar les desigualtats que aquesta ha generat perquè no es perpetuïn. I unificar tots els esforços possibles per aconseguir aquest objectiu. Això és el que persegueix el Pacte Local contra la Pobresa i l’Exclusió Social.

El PSC ha treballat i continuarà treballant per una Esplugues inclusiva, amb igualtat d’oportunitats per a tothom. Aquesta lluita per la justícia social, està en l’ADN dels socialistes i ens en sentim orgullosos. I és per això que hem tornat a confiar en Pilar Díaz com a candidata a l’alcaldia d’Esplugues. Us convidem a conèixer més el nostre projecte al web esplugues.socialistes.cat o pilar2015.cat

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B