Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Actuant pel bé de la ciutat

Enric Giner

Primer de tot, cal aclarir el posicionament de l’equip de govern en el projecte que una empresa privada va presentar per instal·lar a Ciutat Diagonal. Ens vam abstenir per deixar clar que ni és un projecte nostre ni tenim cap interès. Però tampoc vam votar-hi en contra perquè no hi ha causes objectives per tirar enrere el projecte, segons diuen els informes jurídics i tècnics municipals, que són els que hem de prendre com a referència. És més, hi ha la possibilitat, fins i tot, d’incórrer en prevaricació si no fem cas a aquests informes i actuem en contra del dret que té l’empresa interessada en el tanatori. Per tant, enfront de certs arguments populistes que hem hagut de sentir sobre aquest tema per part d’altres grups polítics, el sentit de la responsabilitat i de la legalitat han estat els que han guiat el nostre posicionament.

I responsabilitat també és el fet d’aplicar polítiques en favor de qui més ho necessita. I en aquest sentit, comencem aquest 2015 amb noves propostes destinades a combatre les desigualtats que ha generat la llarga crisi econòmica dels darrers anys i les polítiques d’austeritat que han imposat els governs de dretes d’Europa (Merkel), d’Espanya (Rajoy) i de Catalunya (Mas). Amb polítiques socials que s’han incrementat i s’han adaptat en funció de cada moment.

Hi ha qui diu –bàsicament, els governants del PP– que ja estem sortint de la crisi, però això no és així. Aquesta crisi ha deixat ferides socials que trigaran a cicatritzar. Per això, l’Ajuntament d’Esplugues defuig d’aquest triomfalisme i continua generant mesures d’alt contingut social. Com, per exemple, fomentar el lloguer social perquè l’accés a l’habitatge sigui realment un dret per a tothom, tal i com recull la Constitució.

I com fomentem el lloguer social? Doncs fent aflorar els pisos buits que existeixen a la ciutat. No és una mesura que s’hagi engegat ara: l’Ajuntament porta mesos fent un cens de pisos buits que servirà per negociar amb els seus propietaris i fer-los veure la necessitat de posar-los en el mercat de lloguer a un preu assequible.

I no oblidem que les entitats financeres també juguen en el tema de l’habitatge un paper fonamental. Ja fa temps que l’alcaldessa els va instar a renegociar les condicions de les hipoteques de famílies que no podien fer-se’n càrrec. Això ha permés que moltes famílies hagin pogut reconduir la seva situació i no perdre l’habitatge. Ara es farà un pas més, requerint-los perquè posin els seus pisos buits a disposició de qui més ho necessita.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B