Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Pressupostos continuistes?

Lídia Ibáñez

Sí, i tant que sí. Tots els pressupostos d’aquesta legislatura han estat cuinats per l’equip de govern sense cap ingredient nou. S’han dedicat a les receptes de tota la vida sense plantejar-se que al bon gurmet, i la ciutadania d’Esplugues ho és, li agrada i necessita tastar coses diferents. És necessari innovar.

Els ingredients novedosos que s’han anat posant als pressupostos d’aquests darrers anys els ha posat el nostre grup municipal. Sense deixar de banda la bona cuina tradicional, hem anat afegint aquells punts i ingredients que han anat convertint els pressupostos de sempre en propostes novedoses, il·lusionants, diferents i que han beneficiat la nostra ciutadania.

Hem afegit la sal necessària perquè la tarifació social comenci a ser una realitat, el punt picant contra l’atur amb el pacte per l’ocupació, al qual hem aportat la majoria de propostes. El toc de pebre perquè la participació comenci a caminar pels nostres carrers en forma de pressupostos participatius, el raig d’oli d’oliva que suavitza la crueltat de la crisi ajudant les famílies amb necessitats econòmiques importants amb la subvenció de l’IBI, beneficiant-les amb les despeses escolars i extraescolars i en aquells casos necessaris en l’acompanyament integral que necessiten.

Un bon plat cuinat no té perquè forçosament ser car. La contenció de la despesa i l’abaratament i estalvi de diners públics també són una part important de la nostra cuina. Així doncs, en aquest menú hem fet estalviar a Esplugues, perquè la fira de la Festa Major ha estat a cost 0  per a l’Ajuntament, la subvenció que es donava als gestors del poliesportiu de la Plana (uns 200.000 euros anuals) deixarà de  donar-se en uns mesos ,i a més, aconseguim que tant els aturats com la gent jove puguin gaudir de fer esport a uns preus especials.

El 2015 però serà un any en què no haurem participat dels pressupostos; hem votat que no i per això no tenen cap d’aquests ingredients especials que els hi hem anat afegint al llarg de 3 anys. Potser trobareu que falta sal, o potser els en sobra, o alguna espècie, o fins i tot un toc de forn o de gratinat. Esperem, però, que el menú sigui digerible i que no se’ls cremi, perquè nosaltres, des de darrere del vidre de la cuina, seguirem alerta.

Ja ens hem cansat de fer el menú, anar a comprar, cuinar-lo, servir-lo i que se’l mengin els de sempre.

Per això, hem dit prou. Bon profit.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B