Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Crisi de valors

Lídia Ibáñez

A Esplugues estem pendents que es posin en marxa dos projectes de dues entitats que, mitjançant les seves proposicions, han obtingut el recolzament del Ple.

Un és la posada en marxa d’Horts Urbans. Des d’ICV-EUiA creiem imprescindible aquest projecte. A més de complir una funció social i una alimentació saludable, estarem aportant un petit gra de sorra per  fer més sostenible el nostre planeta. La sostenibilitat depèn de la diversitat i la diversitat és un combat ferm contra la fam.  La diversitat d’espècies i varietats  (durant el segle XX s’han destruït gairebé el 90% de varietats) farà que l’agricultura pugui fer front al canvi climàtic que estem patint. I és per això que és tan important fomentar l’agricultura familiar, els horts a la terrassa i els horts urbans. És la manera de mantenir la diversitat i d’educar els nostres infants per a ser ciutadans del món.

L’altre projecte que està pendent d’engegar és el Mercat de Pagès setmanal. Es tracta,  igual que a molts pobles del nostre entorn, que facilitem als pagesos de la zona un espai perquè ens puguin oferir els seus productes. Partim dels mateixos principis que amb els Horts Urbans: una alimentació saludable, productes de proximitat, foment de la diversitat agrícola, mantenint vives aquelles varietats tradicionals que no es poden trobar en l’agricultura comercial.

Aquests dos projectes, que no pretenen res més que intentar promocionar l’agricultura familiar, els integrem dins d’una visió política global. Volem canviar el món, volem un món millor, més just, solidari i que practiqui la fraternitat. Sabem que una part important de la població mundial pateix fam i no és degut a la manca d’aliments; pateix fam perquè no té accés als aliments, i no té accés als aliments degut a una crisi de valors. És una qüestió de voluntat política. El poder polític té els mitjans i la capacitat d’eradicar la fam, però no vol, prefereix invertir en rescatar els bancs i en comprar i mantenir armament militar.

Apliquem aquell lema sorgit de la cimera de Rio el 1992: “Pensa globalment, actua localment”. Posem en marxa ja els Horts Urbans i el Mercat de Pagès a Esplugues. No volem perdre més temps. Comencem a construir ja un món millor.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B