Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

“Es busca” l’S del PSC

Lídia Ibáñez

Tot just acabem de passar la Festa Major amb la temàtica del Far West per commemorar els 50 anys d’Esplugues City. Segurament haureu vist pels carrers uns cartells que hem fet des d’ICV, en clau d’humor, sobre coses que “es busquen”, és a dir, que trobem a faltar a Esplugues. I no per ser en clau d’humor són menys certes. Una d’elles és el vessant socialista que hi ha al PSC. Al nostre grup ens sembla que han anat perdent el caire “socialista” que porten al seu nom. Entenem que un partit que es diu socialista ha de defensar i aplicar en les seves polítiques tot allò que té com a objectiu un sistema més just i igualitari fins arribar a l’eliminació de la pobresa donant a tothom les mateixes oportunitats. Parlarem només d’un aspecte: els menjadors socials.

Algú sap si a Esplugues tenim menjador social? Sabeu on es troba aquest menjador social? Els menjadors socials són un servei que ofereixen les administracions o les entitats socials sense afany lucratiu per a aquelles persones amb necessitats econòmiques i/o socials greus. Aquestes persones poden beneficiar-se d’aquest servei que els proporciona àpats elaborats amb garanties de sanitat i equilibri dietètic, gaudint així d’una alimentació mínima suficient i adequada en un espai que, a més, els ha de permetre fomentar les relacions socials en un ambient integrador. Sembla doncs que un govern socialista, com aparentment és el cas del d’Esplugues, hauria de procurar tenir aquest “centre” obert i publicitat, i que hauria d’estimular que totes aquelles persones que, per desgràcia, trobem al carrer i sabem que no tenen els mínims recursos per alimentar-se en fessin ús.

Però a Esplugues tenim un menjador “social” amagat, del qual l’any 2013 en van fer ús 17 usuaris amb un volum de 1.390 àpats anuals (vol dir que cada usuari ha dinat 81 dies dels 365 dies de l’any). També hi ha un servei “en bossa de plàstic”, format per  entrepà , aigua i fruita, que es dóna a aquelles persones que puntualment arriben per alguna via i que pel seu aspecte no es considera convenient que s’asseguin a menjar en un local amb subvenció pública.

El govern municipal no vol veure “pobres” a Esplugues, i això ho resol enviant-los fora, en lloc d’aplicar programes per a l’eradicació de la pobresa com hauria de fer algú que porta l’S de socialista al seu nom. Però aquest no és el seu model, com diu la regidora de Serveis Socials.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B