Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Un Pont de meravelles

Jordi Figueras

Si ens posem a analitzar els darrers números de la revista El Pont veurem com ha fet un canvi.  De cop i volta, la revista s’ha posat el vestit de campanya, tal i com fa cada cop que s’acosten eleccions municipals, augmentant la presència de l’alcaldessa en el recull fotogràfic i explicant les meravelles d’Esplugues, com de solidari és el nostre govern i com de bé que ho fa en tots els àmbits.

No sortiran les xifres reals de tot plegat, com la sistemàtica negativa a atorgar beques menjador a l’escola bressol El Sucre, o que el menjador social el tenim camuflat per evitar que sigui un reclam per a persones amb necessitats alimentaries. Tampoc ens explicaran la negativa a fer possible un mercat de pagès, horts urbans o un nou pla d’habitatge, propostes presentades davant del Ple per la ciutadania i aprovades pràcticament per unanimitat. Ens explicaran que ara Proa funciona, però no explicaran la raó de què abans no funcionés, ni que cedim el total control de la gestió. Ens cantaran les millores en Les Moreres, les obres a carrers i places, el favor que li fem a Duet sacrificant una pista poliesportiva per millorar unes instal·lacions que, malgrat la concessió, ens segueixen costant diners a tota la ciutadania. Ens diran que estalviarem molts diners en neteja i recollida d’escombreries, sense dir-nos que amb aquesta mesura l’empresa concessionària no contractarà persones per suplir baixes, augmentant la pressió sobre els treballadors o deixant barris, com Finestrelles,  sense neteja.  No diran res sobre la precària situació dels espais cedits a les entitats culturals i creuran que explicant-nos que amb la quantitat de verd que veiem ja tenim prou camp per pasturar.

No ens ha d’estranyar res del que diguin o facin, sempre han fet el mateix i consideren que la forma antiga de fer política és la bona.

Avui en dia la gent sabem que hi ha una altre forma possible de fer política, de dotar de transparència els ajuntaments, de donar servei a la ciutadania, d’apropar les decisions als mateixos electors obrint canals de decisió en els diversos consells de participació ciutadana. Tinguem paciència, que el maig ja s’acosta.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B