Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Muts i a la gàbia?

Jordi Figueras

No recordo exactament si era a principis o a mitjans d’any quan, a l’Ajuntament, a la Junta de Portaveus, rebíem una sèrie de persones en representació dels encausats per les protestes contra el Pla Caufec, entre aquestes persones una de les seves advocades. Aquestes persones ens demanaven el suport de l’Ajuntament a la seva causa, la defensa dels encausats, per intentar alleugerir les demandes que la Fiscalia demanava per als imputats.

A la Junta de Portaveus, després de deliberar, i per unanimitat de tots els partits que l’integrem, vàrem decidir reafirmar-nos en la declaració institucional que el propi Ajuntament havia fet en el Ple de l’estiu de 2012, tot signant un document i compareixent davant de la fiscalia al costat dels imputats.

Dissortadament, passaven les setmanes, i els mesos, sense que es redactés el document i el signéssim. Finalment, després d’insistir-hi diverses vegades i de discutir alguna proposta de text, a principis de juliol vàrem signar el document de suport.

Un cop acabat l’agost m’interesso per si el document ha estat lliurat a les persones que varen venir a la Junta de Portaveus o a les advocades i es confirma la meva sospita que no s’ha lliurat el document, per tant, es pot interpretar que l’Ajuntament no ha volgut fer cap gest de suport envers els encausats. Ignoro les motivacions del representant del PSC-PSOE per mantenir aquesta tensió entre els contraris al Pla Caufec i l’Ajuntament. Ell ho sabrà i ell s’ho trobarà.

Aquesta és la forma de fer política d’aquells que ens volen muts i a la gàbia, sense poder opinar, sense poder votar, sense complir els compromisos que acordem els diferents partits politics amb la ciutadania.

És per aquesta raó que el dia 9 de novembre hem de votar, per poder forjar una nova societat en un nou país, també, des d’Esplugues.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B