Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Estimar Esplugues

Jordi Figueras

L’any 2015 s’estrena a Esplugues amb un ambient polític força caldejat. S’ha fet un ple extraordinari, forçat pels grups de l’oposició, i l’equip de govern haurà de rectificar les decisions respecte a posar un tanatori al costat d’una residència geriàtrica a la plaça de la Constitució.

Però l’any 2015 també és un any d’eleccions municipals i ens arriben, com no, les campanyes institucionals lloant les benaurances de l’equip de govern. “Estimo Esplugues” es diu la campanya, una campanya que ressalta allò que diuen es fa bé i amaga el que es fa malament, com sempre. Podríem fixar-nos en qualsevol de les frases expressades, però jo prefereixo fixar-me en el que no diuen.

I resulta que no parlen dels equipaments culturals. No ens parlen de què els locals situats sota el camp de futbol arrosseguen problemes d’humitats, que els caríssims bucs d’assaig musical cauen a trossos sense que facin res.

No ens parlen de què falten locals de reunió o trobada per a les entitats culturals, ni que la burocràcia municipal ha convertit els convenis amb les entitats en una mena de subvenció anual, tractant a les entitats en conveni amb una visió paternalista lluny de l’exigència que es demana per justificar les subvencions.

Ens diuen que Esplugues ha rebut distincions per la transparència i la participació, però ningú diu que som un ajuntament tan transparent que amaguem informació dins la web o som incapaços d’informar el veïnat sobre si s’han de tallar desenes d’arbres per estar malalts o si cal mantenir-los.

En resum, el PSC acabarà el mandat 2011-2015 sense haver canviat res de la seva política habitual, una política que ens amaga que podríem destinar més recursos a les polítiques socials, que podríem col·laborar en la creació d’autocupació treballant conjuntament amb l’assemblea d’aturats o altres organitzacions similars. Estrenem el 2015  amb un PSC debilitat al govern i en campanya, que intentarà amagar les seves mancances i magnificar els seus èxits, i tot amb un sol objectiu, amagar que porten tants anys al govern que és necessari un canvi radical per garantir un ajuntament del segle XXI.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B