Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Estimar Esplugues

Jordi Figueras

L’any 2015 s’estrena a Esplugues amb un ambient polític força caldejat. S’ha fet un ple extraordinari, forçat pels grups de l’oposició, i l’equip de govern haurà de rectificar les decisions respecte a posar un tanatori al costat d’una residència geriàtrica a la plaça de la Constitució.

Però l’any 2015 també és un any d’eleccions municipals i ens arriben, com no, les campanyes institucionals lloant les benaurances de l’equip de govern. “Estimo Esplugues” es diu la campanya, una campanya que ressalta allò que diuen es fa bé i amaga el que es fa malament, com sempre. Podríem fixar-nos en qualsevol de les frases expressades, però jo prefereixo fixar-me en el que no diuen.

I resulta que no parlen dels equipaments culturals. No ens parlen de què els locals situats sota el camp de futbol arrosseguen problemes d’humitats, que els caríssims bucs d’assaig musical cauen a trossos sense que facin res.

No ens parlen de què falten locals de reunió o trobada per a les entitats culturals, ni que la burocràcia municipal ha convertit els convenis amb les entitats en una mena de subvenció anual, tractant a les entitats en conveni amb una visió paternalista lluny de l’exigència que es demana per justificar les subvencions.

Ens diuen que Esplugues ha rebut distincions per la transparència i la participació, però ningú diu que som un ajuntament tan transparent que amaguem informació dins la web o som incapaços d’informar el veïnat sobre si s’han de tallar desenes d’arbres per estar malalts o si cal mantenir-los.

En resum, el PSC acabarà el mandat 2011-2015 sense haver canviat res de la seva política habitual, una política que ens amaga que podríem destinar més recursos a les polítiques socials, que podríem col·laborar en la creació d’autocupació treballant conjuntament amb l’assemblea d’aturats o altres organitzacions similars. Estrenem el 2015  amb un PSC debilitat al govern i en campanya, que intentarà amagar les seves mancances i magnificar els seus èxits, i tot amb un sol objectiu, amagar que porten tants anys al govern que és necessari un canvi radical per garantir un ajuntament del segle XXI.

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat