Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Entre la sorpresa i la vergonya aliena

Jordi Figueras

En el darrer Ple de l’Ajuntament el PSC va presentar una proposta de modificació de crèdit espectacular. Resulta que han aflorat 1.200.000 euros del pressupost del 2014 i l’equip de govern, a dos mesos vista de les eleccions municipals, s’ho volen gastar bàsicament en més obres a la ciutat. Ningú entendrà que un ajuntament que presumeix de transparència i participació no intenti consensuar, amb temps i amb profunditat, una modificació tant elevada del pressupost d’inversions, sobretot quant  no té majoria absoluta.  Lluny del consens, el que s’ha plantejat ha estat una altre cosa, una mena de pluja d’idees induïda pel portaveu del PSC, a partir de propostes antigues, per condicionar el vot en la modificació d’un pressupost aprovat fa escassament 4 mesos.

És creïble dir que es destinen uns diners determinats a una obra pública sense una valoració tècnica prèvia? A Esplugues si, tot sembla creïble.  El que és increïble és no tenir prou pressupost per crear ocupació i no convocar cap reunió del Pacte per l’ocupació per trobar alternatives. Personalment no m’estranya  que en aquesta modificació de crèdit no hi hagi previsió de crear llocs de treball, ja que l’alcaldessa no ho va tenir en compte en l’àmbit de la  contractació de personal de substitució en la prorroga  del contracte de neteja de la ciutat, fet paradoxal a totes llums, per una banda invertir diners per que les empreses contractin gent i per una altre evitar que una empresa contractada per l’ajuntament hagi de contractar personal.

Els mercats municipals segueixen sense un pla de desenvolupament de futur que possibiliti la seva futura construcció. L’associació Sos Galgos ens demana   que l’ajuntament li cedeixi un terreny (un descampat a Ciutat Diagonal) per convertir-lo en una aula de natura i de treball amb els seus gossos llebrers i el govern del PSC no respon.

Es torna a posar en marxa el Pla Caufec però dels pisos públics de ca n’Oliveres sortejats fa anys ningú en sap res, com tampoc cap polític del PSC sembla saber res dels pisos socials.

Venen eleccions, l’ajuntament es torna sensible, presenta un pla contra la pobresa i acaba regalant flors a les entitats, per sort, venen eleccions i això pot canviar, esta a les nostres mans.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B