Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Política intel·liGENT

Albert Comellas

Alguns veïns ens heu comentat amb preocupació que molta gent va marxar de la plaça de Santa Magdalena abans del pregó de Festa Major per la cridòria d’altres veïns que voleu ajudar el col·lectiu “Ni Muts ni a la Gàbia”. Crec que escridassant així l’alcaldessa i el regidor de Cultura es desincentiva la presència d’altres veïns que sí volen escoltar el pregó.

I és que la manera de fer del PSC Esplugues sembla sovint contrària a abordar els problemes i resoldre’ls. Potser prima en excés el desig de no aixecar rebuig en cap sector. A CiU Esplugues considerem en canvi, com sostenia l’humanista Erich Fromm al llibre L’art d’estimar (1956), que el conflicte és bo quan es planteja per clarificar les diferències d’opinió, sense fer retrets que ens apartin del tema de fons.

Ara que el Parlament de Catalunya ha aprovat una llei de consultes per fer més europees les relacions entre la gent i els seus representants polítics, faig memòria d’un altre llibre del mateix autor. A La por a la llibertat (1941) denunciava que una manera d’eludir l’opinió de la gent és dir-nos que els problemes són massa complexos perquè algú pugui copsar-los. Què bé ho deia Joan Fuster: “la política la fas o te la fan!”.

Política inteliGENTE

Algunos vecinos nos decís con preocupación que mucha gente se fue de la plaza de Santa Magdalena antes del pregón de Festa Major por el griterío de otros vecinos que queréis ayudar al grupo de "Ni Muts ni a la Gàbia". Creo que abucheando así a la Alcaldesa o el concejal de cultura se desincentiva la presencia de otros vecinos que sí quieren escuchar el pregón.

Y es que la manera de hacer del PSC Esplugues parece a menudo contraria a abordar los problemas y resolverlos. Quizás prima en exceso el deseo de no generar rechazo en ningún sector. En CiU Esplugues consideramos en cambio, como sostenía el humanista Erich Fromm en El arte de amar (1956), que el conflicto es bueno cuando se plantea para clarificar las diferencias de opinión, sin hacer reproches paralelos que nos aparten del tema de fondo.

Ahora que el Parlament de Catalunya ha aprobado una ley de consultas para hacer más Europeas las relaciones entre la gente y sus representantes políticos, recuerdo otro libro del mismo autor. En El miedo a la libertad (1941) denunciaba que una manera de eludir la opinión de la gente es decirle que los problemas son demasiado complejos como para que puedan entenderlos. Como decía Joan Fuster, "la política la fas o te la fan".

El meu mòbil és 670890438 i estic a la vostra disposició.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B