Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

ARE, entitat intel·liGENT

Albert Comellas

Alcohòlics Rehabilitats d’Esplugues (www.arecanvi.net, arecanvi@hotmail.com, telèfon 93 473 21 30) ha organitzat la 29a jornada de sensibilització de la malaltia alcohòlica amb un ampli ventall de professionals d’equips terapèutics i persones rehabilitades.

Agraïm la seva feina tot subratllant els següents advertiments, sobretot ara que s’acosten les celebracions familiars durant les festes de Nadal:

(1) Cal fer més prevenció, promovent begudes substitutives. AMPAs, direccions dels col·legis i empreses ja han posat fil a l’agulla a altres països (2) La societat ha inclòs l’alcohol com un factor cultural més, tot incorporant-lo al consum habitual amb una desinhibició astorant (3) Almenys un de cada quatre joves admet haver-se emborratxat el darrer mes i molts ho fan habitualment. També noies cada vegada més joves i les urgències dels Centres d’Assistència Primària reben joves en coma etílic tots els caps de setmana.

Si veritablement consideréssim que els joves són “el recurs natural” més important d’un país, hom prendria una actitud més conscient, prevenint amb el propi exemple. Aquest és el missatge cabdal d’ARE. Moltes gràcies per la vostra feina i tant de bo l’any que ve les tendències hagin millorat amb l’ajuda de tothom!

Pressupost intel·liGENT

Fa un any vam explicar aquí els acords a Esplugues de CiU amb el PSC per votar sí al Pressupost del 2014. Eren tres: (1) Inversió social, (2) Inversió productiva i (3) Transparència. Al darrer ple hem votat NO al pressupost del 2015 perquè l’equip de govern del PSC no ha complert dos d’aquells acords en l’àmbit de les despeses:

(1) No han volgut publicar el detall de totes les factures que paga l’Ajuntament. Els hi hem donat exemples ben propers, com Mataró o Gavà, on el nivell de detall i accessibilitat és especialment bo.

(2) No han convocat un Fòrum amb empresaris, sindicats i agents socials per decidir quines inversions productives són necessàries als polígons industrials. Ans al contrari, l’Alcaldessa va suspendre “sine die” el mes de juny el Consell de Ciutat, on es podria haver avançat al respecte.

A més a més, a CiU mantenim amb el PSC una diferència fonamental en l’àmbit dels ingressos, respecte les condicions que es posen a les empreses que es volen establir a Esplugues.

A CiU Esplugues pensem que és un deure dels governants fer partícips els ciutadans i els agents socials del pressupost i donar comptes de la seva execució.

El meu mòbil és 670890438 i estic a la vostra disposició.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B