Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Visita de les alcaldesses d'Esplugues i l'Hospitalet a les obres de l'avinguda del Torrent

18 d'abril del 2017

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, i la de l'Hospitalet, Núria Marín, han visitat avui les obres de reforma i de millora de l'accessibilitat que es duen a terme a l'avinguda del Torrent, limítrof amb l'Hospitalet (on pren el nom d'avinguda Severo Ochoa), i que avancen a bon ritme. Les alcaldesses han fet una visita de seguiment per captar sobre el terreny l'estat dels treballs, que suposen la intervenció en més de 6.200 metres quadrats de vials.

El projecte, que executa l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb un pressupost de 880.000 euros, es fa en col·laboració amb els ajuntaments de les dues ciutats. Amb aquesta actuació conjunta de l'AMB i dels ajuntaments de l'Hospitalet i d'Esplugues es millorarà urbanísticament aquest vial compartit pels dos municipis, ordenant i fent més accessible en tot el traçat les avingudes del Torrent i Severo Ochoa. "Esperem que aquest carrer sigui un punt de trobada entre les dues ciutats", ha declarat Pilar Díaz.

Les obres es van iniciar al mes de febrer i tenen una durada prevista de quatre mesos. Consisteixen en la reurbanització d'un espai de confluència entre els dos municipis. Concretament, s'actua en el tram sud de l'avinguda del Torrent -entre les rotondes de Jacinto Benavente i el carrer Verge de la Mercè, al barri de Can Vidalet- i, ja a l'Hospitalet, en el tram nord de l'avinguda sever Ochoa -entre la carretera de Collblanc i el carrer Amadeu Vives, al barri de Pubilla Casas.

Els treballs serviran per reordenar l'espai públic d'aquesta zona i millorar l'accessibilitat, amb l'ampliació de voreres, la supressió del passeig central, l'eliminació o millora dels trams d'escales actuals i la construcció d'una rotonda viària de 25 metres de diàmetre per regular el trànsit a la confluència dels carrers Verge de la Mercè, Gravina i Amadeu Vives amb les avingudes del Torrent i Severo Ochoa.

El projecte també inclou la plantació de nou arbrat -saboner de la Xina (Koelreuteria paniculata fastigiata) - amb escocells coberts; la renovació de l'enllumenat, del mobiliari urbà i de la xarxa de clavegueram; el soterrament de les línies aèries de serveis, i la pavimentació de calçades i voreres. Mentre durin les obres, hi haurà desviaments de trànsit degudament senyalitzats pels carrers veïns.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B