Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Visita de dones electes del Marroc a Esplugues

La trobada s'enmarca dins del projecte Incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques locals d'aquest país

20 de maig del 2022

Una delegació de dones electes marroquines ha visitat aquest matí Esplugues i ha participat en una trobada a l'Espai Baronda. Ho han fet en el marc del projecte d'incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques locals al Marroc, conegut com EqualMED, una iniciativa de cooperació al desenvolupament liderat per IMADEL (Institut Marocain pour le Développement Local) i la Diputació de Barcelona. El seu objectiu principal és contribuir a la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i, en particular, promoure la participació política de les dones en l’esfera local del Marroc.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, que també és diputada adjunta de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, ha explicat en el marc de la trobada que el projecte de cooperació EqualMED "s’ha consolidat de manera definitiva", fet que "permetrà, segurament, en un futur veure un avançament molt més ràpid de les dones en els espais de decisió".

Pilar Díaz ha explicat que el projecte EqualMED "és un espai per poder compartir bones pràctiques sobre polítiques de gènere, polítiques d’igualtat i també per poder empoderar les dones electes marroquines". Una iniciativa que permet, alhora, que "de manera bilateral, els municipis puguin compartir i tirar endavant projectes de cooperació i poder consolidar totes aquestes polítiques d’igualtat i els seus avançaments que estem veient als municipis del Marroc".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B