Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Telèfon per atendre dubtes sobre les mesures econòmiques, fiscals i de consum durant la crisi del coronavirus

16 d'abril del 2020

L'Ajuntament d'Esplugues posa a disposició de la ciutadania un telèfon, el 671 450 236, per atendre consultes relacionades amb el conjunt de mesures econòmiques, fiscals i de consum que han pres tant els governs estatal i català com el municipal per abordar la crisi del coronavirus. L'horari d'atenció és de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores.

A més, també es poden fer arribar per correu electrònic del Servei d'Economia i Treball de l'Ajuntament (promocioeconomica@esplugues.cat).

 

8 d'abril del 2020

L’Ajuntament d’Esplugues publica una completa guia –de 24 pàgines, en versió electrònica– que recull el conjunt de ‘Mesures econòmiques, fiscals i de consum’ que han pres tant els governs estatal i català com el municipal per abordar la crisi del coronavirus. Els continguts, de caràcter informatiu, estan dividits en quatre apartats: mesures per a persones treballadores autònomes i empreses, per a persones en actiu, per a persones en situació d’atur o a la recerca de feina i en l’àmbit del consum.

En l’apartat ‘Mesures per a persones treballadores autònomes i empreses’ es recullen els ajuts per al personal autònom, la prestació extraordinària per cessament d’activitat i els canvis produïts en alguns impostos, taxes i tributs, entre d’altres.

Les ‘Mesures per a persones en actiu’ inclouen informació per a professionals afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i els ajuts a persones treballadores de la llar i d’altres amb contractes temporals que han estat acomiadades.

‘Mesures per a persones en situació d’atur o a la recerca de feina’ recull les maneres actuals per contactar amb les oficines d’Ocupació, tancades al públic, per a la realització de tràmits, inclosos els relacionats amb la Renda Garantida de Ciutadania.

En ‘Mesures en l’àmbit del consum’ s’informa, entre d’altres, dels supòsits per demanar la moratòria en el pagament de les hipoteques, els ajuts al lloguer i les suspensions de quotes a centres esportius o escoles bressol.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B