Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Una cinquantena de persones segueix telemàticament el 10è. Fòrum de l'Excel·lència i el 9è. Premi Ciutat d'Esplugues de Llobregat

El 9è premi ciutat d'Esplugues ha estat per un projecte sobre el patrimoni d'Esplugues, una inscripció a la Torre dels Lleons.

20 de juliol de 2020

Avui, de forma telemàtica, s’ha celebrat el 10è. Fòrum de l'Excel·lència: Treballs de Recerca de Batxillera i el 9è. Premi Ciutat d'Esplugues de Llobregat, on una cinquantena de persones ha pogut descobrir la feina feta per la comunitat educativa de la ciutat.

Ha moderat l’acte la regidora d’Educació, Montse Pérez i ha destacat que aquestes projectes posen de manifest les habilitats comunicatives, estimulen la investigació de cerca i posen en valor l'esforç de l'alumnat.

L’alcaldessa Pilar Díaz, ha reconegut el repte que ha estat el curs 2019-2020 "Aquest curs s'ha convertit en una manera d'aprendre diferent. Els somnis es poden retardar però mai es poden aturar".

Els premis del 10è Fòrum de l'Excel·lència han estat:

· Carolina Mira Ruiz, de l'Institut Severo Ochoa amb el projecte: L'ansietat social
"L'objectiu del projecte és promoure que el bulling s'aturi, ja que tot i que es deixi d'exercir, la depressió i l'ansietat social solen seguir afectant la víctima."

· Ignasi López, de l'Institut La Mallola, amb el projecte: Resistència als antibiòtics: Evolució o imprudència?
"L'objectiu és incrementar la consciència en l'ús responsable d'aquests medicaments."

· Guillem Téllez Nouveau, del Col·legi Natzaret, amb el projecte: El Rei dels Simis: El Goril·la
"L'objectiu és estudiar si la cria de goril·la té una dependència amb la mare i la conclusió ha estat positiva en aquest sentit."

· Joan Ariño Luque, de l'Institut Joaquim Blume, amb el projecte: Esport i Discapacitat. Una aposta per un món més just.
"L'objectiu és donar visibilitat a les persones amb discapacitat que practiquen esport i els beneficis en l'autoconfiança i la millora de la seva autonomia."

· Lucía Ruiz Sánchez, de l'Escola Garbí, amb el projecte: La evolución del papel de la mujer en la Guardia Civil.
Malauradament, no ha pogut estar a l'acte i presentar en directe el seu treball.

· Berta Gracia Albuixech, de l'Escola Isabel de Villena, amb el projecte: Príncipes azules y esclavas rosas. Literatura para mujeres, novelas rosas y estereotipos femeninos.
"L'objectiu és veure si estan canviant els estereotips femenins a la literatura o es perpetuen. Sembla que es segueix mostrant la dona amb un perfil fràgil, però cada vegada hi ha més heroïnes."

· Pablo Cánovas Montes, de l'Institut Joanot Martorell amb el projecte: Analysis of a scanning tunneling microscope by imaging of different samples
"He observat mostres d'or i grafit entre d'altres, per estudiar-ne les seves propietats a través de la nanotecnologia."

 

El 9è Premi Ciutat d'Esplugues ha estat per Eric Domínguez, de l'Institut Joaquim Blume, amb el projecte: Contribució a l'estudi i digitalització de la inscripció CIL II 4536a (HD 56824, IRC IV 84) de la Torre dels Lleons.
"S'ha demostrat que la tasca col·laborativa, ajuda a contribuir en el coneixement del patrimoni d'Esplugues."

 

Ha tancat l'acte, l'alcaldessa traslladant a totes i tots, la reflexió de Nelson Mandela: "Després d'escalar una muntanya molt alta, descobrim que hi ha moltes més muntanyes a escalar" i per tant, ha animat a l'alumnat a: "Mai deixeu de buscar aquestes muntanyes!"

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B