Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Un grup obert a entitats comença a disenyar la ludoteca mòbil

El Ludobús forma part d'un projecte europeu per impulsar el joc com factor de cohesió

15 d'octubre de 2019

Esplugues ha creat l'Urbact Local Group (ULG), un grup format per representants d'entitats, escoles i centres de referència ubicats a la ciutat, a més de personal municipal i responsables polítics, per impulsar un projecte basat a fomentar el joc com a factor de cohesió social. De moment, el grup s'ha reunit per decidir com serà la ludoteca mòbil que l'Ajuntament té previst impulsar. Aquest projecte està inclòs en la xarxa de ciutats europees Playful Paradigm -sorgida del programa Urbact de bones pràctiques europees-, de la qual Esplugues forma part al costat d'Udine (Itàlia), impulsora de la xarxa, Cork (Irlanda), Katowice (Polònia), Klaipeda (Lituània), Larissa (Grècia), Viana do Castelo (Portugal) i Novigrad (Croàcia).

playful3.jpeg

La primera sessió de treball de l'ULG, que va tenir lloc el 14 d'octubre a la Biblioteca Pare Miquel d'Esplugues, va consistir a llançar una pluja d'idees sobre el Ludobus: per a proposar nom i imatge de la futura ludoteca mòbil, per definir quin tipus de jocs ha de contenir i amb quins objectius, i per establir espais, periodicitat i horaris, entre altres aspectes. Els resultats s'incorporaran a la plataforma digital Esplugues Participa, on el grup de treball podrà fer comentaris i esmenes a les idees sorgides, i generar noves.

playful2.jpeg

La tinent d'Alcaldia de Drets Civils i Ciutadania de l'Ajuntament, Montse Zamora, va destacar el vessant "participatiu" del projecte emparat en Playful Paradigm, l'objectiu és impulsar el joc com a factor de cohesió social, inclusió, sostenibilitat i de foment d'hàbits saludables. A més de la ludoteca mòbil, el projecte d'Esplugues inclou involucrar les escoles perquè utilitzin el joc com a eina educativa, fer una programació anual d'activitats Playful basades en el joc i habilitar un espai fix amb jocs per a totes les edats.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B