Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Inici de les obres per unir les dues parts del parc dels Torrents

Un camí arbrat d'uns 300 metres sota el Pont d'Esplugues comunicarà ambdues zones i configurarà un parc de 16 hectàrees al centre del municipi

2 de novembre del 2021

Aquest dimarts 2 de novembre s'inicien les obres d'urbanització del camí de connexió del parc dels Torrents. El camí que es crearà serà un passeig arbrat de prop de 300 metres de longitud i 3 d’amplada que anirà des de l’Espai Baronda fins a l’anomenat bucle. Durant els treballs, que duraran uns 6 mesos, no es podrà circular ni aparcar en el tram del bucle ubicat entre el Pont d’Esplugues i l’avinguda Cornellà.

El Parc dels Torrents, el principal pulmó verd del centre d'Esplugues que recorre l'espai natural de l'antiga torrentera, té una manca de connexió entre les parts nord i sud, que han anat creixent i urbanitzant a banda i banda del Pont d'Esplugues. Amb aquestes obres es comunicaran els dos espais i es crearà un parc de 16 hectàrees al centre del municipi.

Això permetrà, de passada, que hi hagi nous accessos a les Piscines Municipals i a l'Espai Baronda, sense necessitat d'accedir pel fort pendent actual, des del carrer de la Riba, que no admet un itinerari adaptat. També es crearà un accés amb l'avinguda Cornellà a través d'escales.

El camí estarà flanquejat per arbres i disposarà també de bancs. A més, sota el pont es configurarà una jardinera amb plantes de diferents varietats apropiades per a espais d'ombra. El pressupost de l'obra arriba a uns 500.000 euros.

 

16 d'agost de 2021

camiarbrat1ALTA.jpgEl Parc dels Torrents, el principal pulmó verd del centre d'Esplugues que recorre l'espai natural de l'antiga torrentera, té una manca de connexió entre les parts nord i sud, que han anat creixent i urbanitzant a banda i banda del Pont d'Esplugues. Ara, l'Ajuntament ha aprovat el projecte -redactat en col·laboració amb la Diputació de Barcelona- que comunicarà els dos espais i crearà un parc de 16 hectàrees al centre del municipi.

Els treballs, que està previst que comencin al setembre, consistiran en la creació d'un camí arbrat de prop de 300 metres de longitud i de 3 metres d'amplada que anirà des de l'Espai Baronda fins a l'anomenat bucle situat a l'altre costat del pont.

El projecte inclou itineraris accessibles a la piscina d'estiu i a l'Espai Baronda

Això permetrà, de passada, que hi hagi nous accessos a les Piscines Municipals i a l'Espai Baronda, sense necessitat d'accedir pel fort pendent actual, des del carrer de la Riba, que no admet un itinerari adaptat.

El camí estarà flanquejat per arbres i disposarà també de bancs. A més, sota el pont es configurarà una jardinera amb plantes de diferents varietats apropiades per a espais d'ombra. El pressupost de l'obra arriba a uns 500.000 euros.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B