Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Un 70% dels semàfors, adaptats per a invidents

Els grups semafòrics de les principals vies i propers a centres educatius funcionen amb el sistema que permet activar un senyal acústic des d'un comandament

1 de juliol de 2021

Esplugues té al voltant del 70% dels semàfors adaptats per a la població invident. El sistema, que va començar a aplicar-se al municipi fa 25 anys, s'ha estès en l'actualitat a les principals vies (avinguda Cornellà, carrer Laureà Miró, Molí ...), així com a l'entorn de centres educatius i parcs.

SemOforsinvidents44.jpgAquests semàfors emeten senyals acústics perquè la persona invident pot saber si el semàfor està verd. El sistema, homologat per l'ONCE, s'integra a l'òptica de leds del semàfor i s'activa amb un comandament a distància que manipula la persona invident. Així s'aconsegueix que els avisos acústics només funcionin quan algú ho requereix expressament. Quan està a punt de finalitzar el període en verd per a vianants, s'activa un avís acústic diferent.

De les gestions per accedir al comandament a distància s'encarrega l'ONCE. Actualment, a Esplugues hi ha 17 persones, de les 79 afiliades a l'entitat, que compten amb l'aparell per activar els semàfors sonors.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B