Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Tradició ancestral, diversió i focs per celebrar Sant Joan

Esplugues tindrà 5 revetlles i una foguera

22 de juny del 2017

La de divendres 23 de juny serà la nit més curta de l’any i, potser, una de les més màgiques. A Esplugues, la festa per celebrar Sant Joan es trobarà a diferents espais de la ciutat i els barris del Centre, Can Clota (i l’ACAE), La Plana i Can Vidalet tindran la seva pròpia revetlla.

La flama i la foguera de Sant Joan

El Centre Excursionista d’Esplugues Espluga Viva serà, com ja és tradició, l’encarregat de baixar la flama del cim del Canigó fins a Esplugues i a prop d’una quinzena de municipis del Baix Llobregat. Al nostre municipi arribarà al Casal de Cultura Robert Brillas, a partir de les sis de la tarda. Hi haurà l’encesa del gresol, danses de la Colla de Bastoners d’Esplugues, el seguici dels infants de l’Agrupament Escolta Espluga Viva i la Colla de Castellers. Finalment, el Ball de Diables encendrà la gran foguera del parc Pou d’en Fèlix, l'única foguera del municipi.

El correfoc d'Esplugues

El correfoc se celebrarà divendres 23 de juny, a les 21.15 hores. El recorregut és el següent: jardins del Casal de Cultura Robert Brillas, Jacint Verdaguer, Santiago Rusiñol, Eduard Toldrà i pista vermella del parc Pou d’en Fèlix. Vegeu les recomanacions de seguretat per a les persones que hi participaran, pel veïnat i els comerços.

Revetlles dels barris

Les celebracions del solstici d’estiu inclouen sopars amb cava i coca, fogueres i fins i tot algun ball. A les 21 hores, l’Asociación Cultural Andaluza d’Esplugues (ACAE) al barri de Can Clota; a les 21.30 h hi haurà el Sopar de carmanyola de L'Avenç, seguit de ball amb música dj (23 h), tot organitzat per la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular; la revetla que organitza l'associació de veïns de Can Clota, amb discoteca mòbil, començarà a les 23 h a la plaça del Taxi; també a aquesta hora es farà un ball amb orquestra a la revetlla de l'associació de veïns de La Plana (a rambla del Carme), i, a Can Vidalet, la revetlla que del Centro Aragonés de Esplugues i del Centro Cultural Andaluz Plaza Macael serà un ball amb orquestra a la plaça Macael.

Per tal de gaudir amb precaució de la celebració, seguiu les recomanacions de Protecció Civil per a les revetlles, petards, fogueres i correfocs.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B