Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Tractament per al control de la plaga de morrut roig que amenaça les palmeres

20 de març del 2020

L’Ajuntament ha iniciat aquest divendres 20 de març la realització d’un tractament fitosanitari per al control del morrut a totes les palmeres municipals. Aquesta actuació, que es desenvoluparà també els dies 23, 24 i 25, és necessària e imprescindible per mantenir les palmeres en bon estat i protegir-les de la plaga del morrut.

El morrut roig de les palmeres (‘Rhynchophorus ferrugineus’) és un escarbat que des de fa molts anys ocasiona grans danys en aquests arbres, per la qual cosa es requereix un tractament amb insecticida per mantenir la seguretat i salut en la via pública. Periòdicament, s'aplica aquest tractament preventiu amb insecticida mitjançant polvorització a la part superior de la palmera i incidint en la part interior central de les fulles.

Per executar-ho es prendran totes les mesures de seguretat necessàries i els treballadors van equipats amb material de protecció personal. Precisament durant aquests dies, amb ocasió de l’estat d’alarma per emergència sanitària, es donen bones condicions de l'entorn perquè no hi ha gairebé presència de gent en la via pública i es redueix el risc.


AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B