Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Tolerància zero amb les deposicions canines a la via pública

Esplugues té en marxa una campanya municipal perquè els amos de gossos siguin més cívics, que coincidirà a l'octubre amb l'Operació Can de la Policia Local, contra la tinença no responsable de gossos

30 de setembre de 2016

Com cada any, la Policia Local inicia l'Operació Can, centrada en les actuacions incíviques relacionades amb la tinença de gossos i, especialment, en les deposicions que no es recullen i que són una de les conductes més denunciades per la ciutadania d'Esplugues.

Enguany l'operació coincideix amb una campanya municipal més àmplia, engegada abans de l'estiu: Quiet, jeu i recull la seva caca, present a banderoles i anuncis publicitaris a la via pública, que posa l’accent en divertides habilitats dels animals per instar els seus propietaris a exercir la seva capacitat, obligatòria, de recollir les deposicions dels gossos.

Segons la Policia Local, "no es tracta de criminalitzar a la ciutadania que gaudeix de la companyia de mascotes de manera responsable", sinó d'actuar contra la tinença no responsable i aplicar, en aquests casos, tolerància zero davant les conductes més greus.

La tolerància serà zero en el cas de les deposicions a la via pública o a parcs infantils. En el cas de conductes menys greus, com ara portar el gos sense lligar o sense morrió, es valoraran les circumstàncies de cada cas.

Què saben fer els gossos d'Esplugues?

La campanya municipal Quiet, jeu i recull la seva caca inclou un concurs a Instagram (actiu fins al 16 de desembre de 2016) on la imatge més votada s'endurà una sessió a domicili, a Esplugues, amb Pat Educadora Canina més un curs online d'ensinistrament caní. El premi es dirigeix exclusivament als veïns i veïnes d'Esplugues que participin en el canal municipal a Instagram (@gossosesplugues) compartint fotos i vídeos sobre les habilitats dels seus gossos a través del hashtag #gossosesplugues.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B