Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’Ajuntament es posiciona per abolir la prostitució

Esplugues acull la primera taula rodona comarcal sobre prostitució

8 de juny de 2016

Després que l’Ajuntament aprovés una moció al Ple d’abril d’adhesió a la Xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinat a la prostitució (vegeu crònica), des del Consistori s’han efectuat diferents iniciatives per mostrar el rebuig a aquesta pràctica. D’una banda, l’alcaldessa, Pilar Díaz, ha estat una de les primeres edils metropolitanes en subscriure un manifest del Moviment Democràtic de Dones, la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic i associacions abolicionistes de la prostitució per rebutjar una proposta de l’Ajuntament de Barcelona per regularitzar la prostitució.

El text exposa casos de països on la legalització de la prostitució no ha millorat la condició de les treballadores, com a Alemanya. Els firmants del manifest aposten per l’abolició de la prostitució, amb la referència del marc legal suec, on les mesures adoptades el 1999 han permès reduir-la, segons han expressat, un 70% el primer any. Aquests entenen la prostitució com “la forma més brutal de submissió de les dones i la legitimació de la violència masclista” i creuen que regular-la “incrementa el tràfic d’éssers humans”.

Aquests van ser també els arguments que es van sentir a la taula rodona Reflexions entorn a l’explotació sexual que es va fer el 2 de juny a la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues i que va ser la primera d’un cicle al Baix Llobregat, per tal de sensibilitzar, fer reflexionar i crear opinió sobre aquest tema. Aquests són alguns dels pronunciaments expressats:

• Pilar Díaz: “Cal fer un debat obert i sincer sobre la prostitució, i alliberar les dones de la vexació. Volem que els nostres municipis siguin espais lliures d’aquesta xacra”.

• Cristina Simó (Moviment Democràtic de Dones): “La prostitució equival a la violació de la dona. Cal anar al model abolicionista”.

• Montserrat Fernández-Garrido (Dones Juristes): “La prostitució és una forma d’esclavitud, dominació i violència”.

• Nieves de León (Lloc de la Dona del Raval de Barcelona): “Atenem dones que es veuen obligades a exercir la prostitució”.

• Pere Soler (Homes per la Igualtat de Gènere): “Les dones més sotmeses a la violència del patriarcat són les prostitutes”.

Taula explotació sexual

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B