Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

S'obre la campanya de vacunació contra la grip

La vacuna, que es dispensa a través dels Centres d'Atenció Primària a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip, és efectiva durant un any.

24 d'octubre de 2016

Avui, dilluns 24 d'octubre es posa en marxa la campanya de vacunacions contra la grip de la temporada 2016-2017.

A Esplugues, els ciutadans i ciutadanes que es vulguin vacunar, ja sigui a l'ambulatori de Lluís Millet (c. de Lluís Millet, 2) o al de La Bòbila-Can Vidalet (pl. de la Bòbila, s/n), ja poden demanar hora al telèfon de cita prèvia: 93 567 09 99.

La grip pot provocar complicacions greus que requereixen actuacions específiques en els infants molt petits, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques. La millor manera de prevenir-la és amb la vacunació.

Cartell Vacuna Grip 2016 generalitat

Més sobre la grip i la vacuna

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l'hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s'incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener. S'estima que la grip pot afectar entre el 5% i el 20% de la població general.

Els virus gripals canvien contínuament. Per aquesta raó cal vacunar-se cada any, ja que la vacuna es prepara per protegir contra els virus que arribaran aquell hivern. El període ideal per fer-ho són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any. La vacuna s'elabora a partir de virus gripals morts; per això mai no pot produir la malaltia. Cal tenir en compte que protegeix contra la grip, però no contra el refredat comú (no hi ha vacunes contra el refredat) ni contra altres infeccions respiratòries víriques.

Símptomes de la grip

La grip produeix febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics. Els antibiòtics no curen la grip. És important seguir unes bones pràctiques d’higiene.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B