Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

S'apropen les Festes de Santa Magdalena, la Festa Major petita

Unes Jornades Culturals, que se celebren per primera vegada, s'avancen aquest diumenge 15 a una celebració que tindrà els seus punts forts el cap de setmana del 20 al 22

11 de juliol del 2018

La celebració que ret homenatge a la patrona d’Esplugues, Santa Magdalena, aglutina un gran nombre d’entitats que la fan possible i cada vegada més participants. Es coneix com la festa major petita, ja que la Festa Major és al setembre, per Sant Mateu. Però les celebracions de Santa Magdalena també formen part de l'essència d'Esplugues. L'organitza la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular amb el suport de l’Ajuntament.

Jornades Culturals

Aquest estiu la celebració es concentra durant el cap de setmana del divendres 20 al diumenge 22, la diada de Santa Magdalena. Però algunes activitats comencen abans per anunciar aquesta diada. És el cas de les Jornades Culturals, que se celebren per primera vegada. Seran el diumenge 15 a partir de les 11 hores, als Jardins de Can Tinturé. Després d'unes ponències per reflexionar sobre com fer arribar la cultura popular i la feina de les entitats a les escoles, es presentarà la nova pàgina web de la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular (13.30 h) i es farà un dinar de germanor (14 h). A la tarda, les entitats oferiran una sèrie de tallers als infants que volen apropar el dia a dia de les entitats als més petits: l'enxaneta, els diables, la gralla o el tabal... (17.30 h).

Assajos de les colles

Dijous 19 serà dia d'assajos, amb l'oportunitat d'assistir a l'assaig obert de diverses colles (19 h) i dels Castellers d'Esplugues, els Cargolins (20.30 h). Després hi haurà sopar de carmanyola (22.30 h) i concert del grup Paraigües (23.30 h).

Museus oberts

Divendres 20 de 17 a 20 hores, serà un bon moment per visitar gratuïtament el Museu Can Tinturé i La Rajoleta, en la jornada de portes obertes dels Museus d'Esplugues, que també obriran dissabte 21 i diumenge 22 (amb dues visites guiades a l'exposició El Modernisme i les flors -dissabte 17.30 i 18.30 h- i, diumenge, visites guiades a La Rajoleta -11 i 13 h- i a Can Tinturé -12 h-). A les 20 h de divendres es farà el Correbars i, a les 23h començarà el concert de De Mortimers, un espectacle de karaoke participatiu amb música en viu.

Processó del Ferro

Dissabte 21 hi haurà Concert- vermut al Casal de Cultura Robert Brillas (12.30 h), amb grups i músics locals i concurs de tapes, seguit d'un dinar popular (14.30 h) i d'una carajillada i partides de botifarra (16 h). A les 20h es farà la concentració de colles i a les 20.30 h comença la Processó del Ferro, que sortirà del Robert Brillas i anirà fins a la plaça Pare Miquel d'Esplugues amb la tradicional Pujada pel carrer Montserrat (21 h). L'espectacle House aborigen farà la cloenda de la processó, a les 22 h a la plaça Pare Miquel d'Esplugues, on també hi haurà el Sopar de Festa Major (petita) i ball amb l'orquestra All i Oli (23.30 h).

Castellers, Ginjoler i ofrenes

Diumenge 22, diada de Santa Magdalena, la festa comença aviat amb les Matinades (9 h) i un esmorzar popular als jardins de Can Tinturé (10 h), des d'on sortirà el Seguici de colles d'anada al Memorial (10.30 h). La Diada Castellera Memorial David Carreras començarà a les 12 h als jardins del Casal Robert Brillas, amb actuacions dels Cargolins, els Bordegassos de Vilanova i els Xicots de Vilafranca.

La tarda de diumenge serà de balls i ofrenes als jardins del Casal Robert Brillas, amb l'Homenatge al Ginjoler (18.30 h) i les actuacions dels balls propis d'Esplugues (19 h): dels Nans, dels Gegants, de Bastons, del Babau, de la Sardana Terra de Gegants... A les 19.45 h serà l'anada a ofrenes del Seguici, es farà la Missa de Santa Magdalena (20 h) i les ofrenes de les entitats a Santa Magdalena. A la sortida de l'ofici (21.30 h), els Versots, el Ball Parlat i el Ball de Diables tancaran la festa.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B