Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Sant Jordi confinat: Crida a omplir els balcons d’Esplugues de roses i llibres

També s'emetrà un conte-taller creatiu, mentre que l'Escola de Ceràmica i Pintura i els Museus d'Esplugues ensenyen a elaborar roses amb diferents materials

23 d'abril del 2020

Iniciativa per omplir els balcons de llibres i roses, tutorials per fer dracs i roses casolanes, un vídeo del consistori per fomentar la lectura amb fragments de l'obra 'El Petit Príncep', recomanacions per llegir, vídeos de Corals Musicorum i de l'Esbart Vila d'Esplugues... Així està sent a Esplugues aquest Sant Jordi tan especial per la crisi del coronavirus.

Al següent web es detalla i actualitza tota la informació relacionada amb les iniciatives que Ajuntament i entitats porten a terme aquest Sant Jordi confinat, que també podeu seguir als comptes municipals de de Twitter, Facebook e Instagram:

https://www.esplugues.cat/sant-jordi

 

21 d'abril del 2020

L’Ajuntament i les entitats d’Esplugues estan preparant una edició de Sant Jordi més especial que mai, amb motiu de l’actual emergència sanitària pel coronavirus. Amb la impossibilitat de realitzar la tradicional Fira del Llibre i la Rosa i les activitats pròpies del 23 d’abril, s’han ideat, de moment, les següents iniciatives per poder celebrar i seguir la diada des de casa:

- Omplir els balcons de roses i llibres. L’Ajuntament fa una crida a tota la ciutadania per penjar al balcó una rosa natural o feta de paper i perquè surti a llegir el fragment d’un llibre i ho pengi a les xarxes socials amb l’etiqueta #SantJordiAEsplugues.

- Conte-taller ‘on-line’. Dijous 23, a les 12 i a les 18 hores, emissió pel web municipal d’El Drac bo de Sant Jordi’, un conte-taller creatiu en què l’artista Enric Servera crea un drac a partir d’un 'tetra brik' mentre explica una versió peculiar del Drac de Sant Jordi.

- Activitats creatives amb ceràmica i pintura. L’Escola Municipal de Ceràmica i Pintura ensenya des del seu web (http://www.espaidelesarts.esplugues.cat/ceramica/activitats-sant-jordi-a-casa/) com fer roses amb porcellana freda, amb aquarel·la, amb tovallons de paper , dibuixos, ‘collages’…

- Taller a distància per fer roses vermelles. Els Museus d’Esplugues penjaran a les xarxes socials un tutorial de vídeo per elaborar una ‘rajola’ de la rosa de Sant Pau amb materials fàcils: paper, cartolina, pintar i enganxar.

- Ceràmica en vers. Els Museus d’Esplugues comparteixen durant vuit dies, del 19 al 26 d’abril, des del seu compte de Twitter (@MuseusEsplugues) poemes de vuit autors i autores catalans. Cada dia, la referència és una de les lletres de la paraula CERÀMICA.

- Concurs de relats breus. Els Castellers d’Esplugues organitzen aquest relat per a escrits de temàtica castellera d’un màxim de 200 paraules, signats amb pseudònim, que es poden enviar fins a aquest dimarts 21 d’abril a santjordi@cargolins.cat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B