Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Sant Jordi obre les Festes de Primavera d'Esplugues

20 d'abril del 2018

La Diada de Sant Jordi, que aquest any cau en dilluns, tindrà com a centre la renovada plaça de Santa Magdalena, on té lloc cada any la Fira del llibre i de la Rosa, amb les paradetes de les entitats, des de les 11 del matí fins a les 8 del vespre. Enguany s'hi presentarà la recent constituïda Associació de Dones Escriptores d'Esplugues, que durà dos autors de la ciutat per a la signatura de llibres: Carolina Orgillés Llamas amb Una nova vida i Enrique Reyero Pantigoso amb Contando olas.

També a plaça Santa Magdalena es farà la lectura de textos en llengua catalana que organitza el Servei Local de Català (11-12 h), un taller de punts de llibre (tota la jornada) i, a les 18 hores, una lectura de poemes oberta a tothom: per participar-hi cal escriure un correu electrònic a fcastillo@esplugues.cat.

Com a prèvia a la Diada, la Colla de Castellers d'Esplugues, els Cargolins, juntament amb els Castellers de Terrassa i de Lleida, celebraran la Diada Castellera de Sant Jordi, diumenge 22, de 12 a 14 hores a la plaça Santa Magdalena.

Sant Jordi al Robert Brillas

Un altre espai de la festa seran els jardins del Casal de Cultura Robert Brillas on la Biblioteca Pare Miquel d'Esplugues organitzarà un Espai de llibres infantil (d'11 a 13 h i de 17 a 20 h) i també hi haurà els Tallers Infantils per a nens i nenes de l'Espai Municipal de les Arts. A les 18 hores, tant als jardins com al Petit Parc de l'Amistat hi haurà Contacontes infantil.

La festa a Can Vidalet

Per altra banda, davant de l'Esplai Pubilla Cases de Can Vidalet, a més de venda de roses i de llibres de segona mà, es desplegarà una catifa floral, a les 18 hores, que serà trepitjada pel gegantó Vidalet i per la colla Toc de Foc de la Bòbila.

Sardanes i concurs literari

Finalment, a les 19 hores, es farà una ballada de sardanes amb la Secció Sardanista de l'Avenç i la Cobla del Baix Llobregat, a la pista de l'Avenç. A més, a la Biblioteca Pare Miquel d'Esplugues es lliuraran els premis del 4t Concurs Literari que organitza l'Espluga Viva.

Amb aquestes activitats de la Diada de Sant Jordi s'obren les Festes de la Primavera d'Esplugues. Podeu consultar-ne el programa complet aquí.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B