Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

'Sales blanques', un projecte formatiu d'èxit a Esplugues

Més del 80% de les participants han aconseguit treball en el sector de la neteja de laboratori o hospital

6 novembre 2019

L'Ajuntament d'Esplugues va posar en marxa a l'abril, en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana (AMB), un projecte innovador per formar persones en el sector de la neteja de les anomenades sales blanques (laboratori, hospital ...), que dóna un resultat espectacular: el 81% de les participants en el procés formatiu han aconseguit treball en el sector. La neteja i desinfecció d'una sala blanca requereix d'un alt nivell d'especialització, de manera que es tracta d'un perfil demandat a la ciutat, a causa de la presència d'un bon nombre d'empreses farmacèutiques, biomèdiques, del sector hospitalari o de la biotecnologia.

Sales blanques i Talents neix d'aquesta demanda empresarial i de l'aposta municipal per millorar el perfil competencial de persones que treballen en el sector de la neteja per empoderar-les i ajudar a que puguin accedir a una ocupació de qualitat.

copy_of_salesblanques.jpg

La realització del projecte s'ha dut a terme a través de la col·laboració, per una banda, amb les empreses locals del sector biomèdic per determinar quines són les seves necessitats pel que fa a la neteja de les seves instal·lacions i quines habilitats i coneixements havien de tenir les persones que volguessin accedir a treballar en elles. I, de l'altra, amb la participació de les empreses de neteja per definir el perfil dels seus empleats.

A partir d'aquí es va dissenyar un programa de formació per a l'adquisició de competències tècniques i transversals, que incloïa pràctiques de 25 hores en empreses del municipi.

A partir d'ara, l'Ajuntament té previst presentar el model com un projecte d'èxit en bancs de bones pràctiques.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B