Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Rua, disfresses, festa, xirigotes... Ja arriba el Carnaval a Esplugues!

26 de febrer del 2019

S’acosta l’hora de rebre el Rei més esbojarrat, desvergonyit i divertit: el Rei Carnestoltes. I Esplugues ha preparat una Gran Rua de Carnaval on les carrosses desfilaran, dissabte 2 a partir de les 18 hores, des de la rambla Verge de la Mercè fins al parc Pou d’en Fèlix. El recorregut de la rua de Carnestoltes és: Verge de la Mercè, Molí, Jocs Florals, av. Ciutat de l’Hospitalet, Enrique Tierno Galván, Lleialtat, plaça Sant Lluís Gonzaga, Josep Anselm Clavé, Laureà Miró, av. Cornellà, av. Isidre Martí i Àngel Guimerà.

Premis a les comparses

Com cada any, les millors comparses tenen premi. L'acte començarà a les 17 hores amb la mostra de carrosses i el pregó del Rei Carnestoltes. També hi haurà tallers infantils, de pintura, maquillatge i animació, i ballada conjunta a la pista vermella del parc Pou d’en Fèlix.

El Carnaball i el concurs

Després, a partir de les 22 hores, el Complex Esportiu Municipal Les Moreres serà l’escenari del Carnaball, el ball de disfresses (3 € sense consumició) on també es donaran a conèixer els guanyadors i guanyadores del concurs. A l’interior hi haurà servei de bar.

Els premis seran els següents:

Millor carrossa: trofeu més obsequi a càrrec del Grup de Percussió Atabalats
Millor comparsa: trofeu més obsequi a càrrec del Grup de Percussió Atabalats
Millor adult: (individual o parella): Sopar per a 2 dues persones + gintònic al Tapas Bar & Music Willys
Millor infantil: (individual) trofeu més dues tardes al parc de jocs Baldufa Parc i Coaching Infantil en el Centro de Psicología Laura Aut (Psi-Laut) de Can Vidalet
Més original (individual): trofeu més tractament facial amb maderoterapia al Centre Samsara Rituals, de Can Vidalet
i el premi a la disfressa Més elegant (individual), pendent de concretar.

El Carnaval dels infants

L'Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet oferirà una festa tradicional infantil dijous 28 (Dijous Gras), a la plaça de la Bòbila, per celebrar l’arribada del Rei Carnestoltes. Hi haurà espectacle i el clàssic concurs de truites.

Diumenge 3 de març la plaça Catalunya s’omplirà de música, tallers, contes i jocs amb la Festa Infantil de Carnestoltes, que comença a les 11.30 hores amb la petita rua de carnaval (del carrer Bruc a plaça de Catalunya), grup de música (12.15 h) i ball (13.45 h), organitzat per l'Esplai Espurnes. A les 17 h, L'Avenç Centre Cultural celebra el 32è Concurs Infantil de Disfresses, per a edats de 0 a 11 anys.

El dimarts 5, la Vella Quaresma agafarà el relleu i posarà fi a la gresca amb l’espectacle del Judici amb el Rei Carnestoltes, a les 18 hores a plaça de la Bòbila.

Finalment, dimecres 6 (de cendra) es durà a terme la cercavila pels carrers del barri de Can Vidalet amb la Colla de Diables Infantil Toc de Foc de la Bòbila, a les 17.30 hores. Tot plegat, quedarà plasmat amb el simbòlic i divertit acte de l’enterrament de la sardina, a les 18 h.

Xirigota carnavalesca a Can Vidalet

El divendres 1 de març, el Centre Cultural Andalús Plaça Macael presenta les seves Xirigotes, tradició musical d'origen gadità i caràcter carnavalesc, on la ironia i l'humor tenen un paper molt important, i també celebra un concurs de disfresses.

Diumenge 3 de març, el Centre Aragonès d'Esplugues celebra el Carnestoltes del Centre Aragonès.

Per la seva banda, la gent gran també gaudiran del seu carnaval el dissabte 2, al Complex Esportiu les Moreres amb la seva festa, ball i concurs de disfresses particular.

Concurs de disfresses del comerç de Can Vidalet

Des del 25 de febrer fins al 4 de març, els comerços associats a l'Associació Comerç Can Vidalet celebraran la tercera edició dels premis del concurs de disfresses. Tots els comerços associats lluiran les seves millors disfresses i aparadors, amb la temàtica del circ de fons, per atreure l'atenció de la clientela i dinamitzar, d'aquesta manera, el comerç del barri.

Aquelles persones que vulguin participar en el concurs podran adquirir els fulls d'inscripció als establiments associats, que caldrà segellar a 15 comerços de 3 carrers diferents. El certamen constarà de quatre premis classificats en quatre categories: infantil, juvenil, adult i sènior. Els primers premis de cada categoria estaran dotats amb 100 euros per gastar-los en el comerç associat, en dos vals de 50 euros. El segon premi de cada categoria estarà premiat amb una targeta de compra de 25 euros per al Nestlé Market.

El dilluns 4 hi haurà un grup d'animació que dinamitzarà els comerços participants i, a partir de les 16.30 h, animació i berenar infantil a la rambla Verge de la Mercè, lloc on les persones participants hauran de lliurar els fulls de participació en el concurs. A les 20 hores se celebrarà el lliurament de premis, a càrrec de l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B