Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Revetlles i 50è aniversari de la Flama del Canigó

20 de juny de 2022

Espluga Viva celebra els 50 anys de l'arribada de la Flama del Canigó a Esplugues, una tradició que s'ha mantingut com a punt d'enllaç a diferents poblacions del Baix Llobregat. L'any 1972 un grup de joves escoltes va iniciar aquesta iniciativa i des de l'any 1975 l'Agrupament Escolta Espluga Viva és qui porta la flama del Canigó fins a la nostra ciutat.

El divendres 17 de juny, es va inaugurar una exposició al Casal de Cultura Robert Brillas amb la conferència de Daniela Grau, de la Comissió de la Flama del Canigó de la Catalunya del Nord. Aquest diumenge, 19 de juny, l'entitat ha dipositat a Coll d'Ares una placa commemorativa pel 50 aniversari, on es llegeix un fragment del poema El Canigó de Jacint Verdaguer "... al Canigó no el tiraran a terra, no esbrancaran l'altívol Pirineu".

La festa gran serà el dijous 23 de juny, a partir de les 18 h als jardins del Casal de Cultura Robert Brillas, amb l'arribada de la Flama a Esplugues, l'encesa del Gresol i el repartiment d'aquesta als pobles que han vingut a recollir-la. També hi haurà actuació dels Bastoners d'Esplugues, concert de música popular i cercavila amb l'Agrupament Escolta Espluga Viva, Ball de Diables d'Esplugues, Colla Castellera d'Esplugues i Grallers de l'Aula de Gralla de TIC - Espluga Viva + grallers i timbalers d'Esplugues. La vetllada continuarà amb un sopar de carmanyola i la popular revetlla al parc Pou d'en Fèlix.

A més de la revetlla organitzada per Espluga Viva i la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular d'Esplugues, a la rambla del Carme hi haurà revetlla amb orquestra, organitzada per l'Associació de Veïns La Plana - Montesa, i a la plaça Macael del Centro Cultural Andaluz Plaza Macael i el Centro Aragonés de Esplugues.

Davant l’elevat risc forestal, des de l'Ajuntament fem una crida a la màxima precaució i al seguiment per part de la ciutadania dels consells de seguretat de Protecció Civil, així com al respecte del benestar animal.

1_650_cartell50anysflamacanigo.jpg

2_650_cartell50anysflamacanigo.jpg

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B