Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Retirada la campanya de tractament fitosanitari de les males herbes a l’espai públic

23 de maig de 2016

L’Ajuntament ha decidit, per precaució, retirar el tractament fitosanitari amb glifosat en voreres i escocells que tenia previst portar a terme l’empresa concessionària de la neteja de l’espai públic, UTE Esplugues II.

Com s’està fent a altres ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona, s’estudiarà amb l’empresa un mètode alternatiu per mantenir net de males herbes l’espai públic. A curt termini, es farà de forma manual i amb una màquina desbrossadora.

El glifosat és l'herbicida més utilitzat en agricultura i en les tasques de control de males herbes en els entorns urbans. Actualment, el producte és legal a Espanya. La normativa espanyola, que segueix l'europea, planteja una sèrie de restriccions, com les zones d'aqüífers, i exigeix fer-ne un ús limitat i en unes condicions determinades. Tot i això, el seu ús és controvertit, sobretot des que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha inclòs el glifosat en el llistat de productes i accions de risc 2A, és a dir, probablement cancerigen.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B