Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Escola Municipal de Música d'Esplugues, un exemple per a l'Ajuntament d'Eivissa

Polítics i tècnics eivissencs busquen referències a diverses escoles del Baix Llobregat per millorar el model de la seva escola de música

30 de juny de 2016

L'Escola Municipal de Música d'Esplugues va rebre dilluns 27 de juny una visita informal del regidor de Cultura i Patrimoni de la ciutat d'Eivissa, Pep Tur, i de la directora de l'escola homònima d'Eivissa, Elisenda Belda.

L'escola d'Eivissa, que depèn del Patronat de Música de la ciutat, funciona des de fa uns 30 anys i compta amb uns 300 alumnes. La seva intenció, ara, és prendre un rumb diferent. Fa un any que s'està actualitzant i reestructurant el centre. Conèixer models com el de l'Escola Municipal de Música d'Esplugues els servirà a l'hora de elaborar el nou projecte. La ciutat d'Eivissa compta, a més de l'Escola Municipal de Música, amb una Banda de Música, un Cor i una Orquestra Simfònica.

El model d'Esplugues

L'escola d'Esplugues es basa molt en el treball en conjunt, en fer que l'alumnat toqui. Una variada oferta de formacions motiva els nens i nenes a seguir aprenent. "L'important és que toquin, treballar per projectes", diu el director de l'escola, Pere Bayona. Oferir concerts i fer intercanvis amb altres escoles "fa que els estudiants se sentin importants", assegura. "El que no fem és exàmens", assenyala. Però sí que es fan simulacions per als alumnes que es preparen per accedir als estudis de música professionals i superiors.

Festes, escoles i concerts

Un altre aspecte important de l'escola és la seva integració a Esplugues. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Maribel Aguilera, va destacar la participació de l'Escola de música a les activitats del municipi. És present a la Festa Major amb bandes, corals i jazz bands, fa l'acompanyament dels gegants, la rebuda del carnestoltes, col·labora amb els pastorets i amb L'Avenç en espectacles de teatre musical, grups d'alumnes toquen a escoles i instituts, fa una cantata infantil...

L'Escola Municipal de Música d'Esplugues compta amb uns 500 alumnes i 43 anys d'història, i des de fa un any ha incorporat la gestió cultural de l'empresa Trànsit Projectes.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B