Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Reforç del repartiment de mascaretes per a adults i infants pel carrer

30 d'abril del 2020

Una vintena de persones reparteixen mascaretes pel carrer als infants i la persona adulta que els acompanya, sempre que no en portin. Per fer el repartiment, a la Policia Local i Protecció Civil s'ha afegit els darrers dies personal voluntari de l'Ajuntament i de la borsa creada pel coronavirus.

Fins a aquest dimecres 29 d'abril s'havien repartit prop de 1.600 mascaretes, de les quals prop de 1.100 per a persones adultes i infants de 12 i 13 anys i unes 500 per a menors de 3 a 11 anys. Aquestes darreres es van adquirir aquest dimarts 28 d'abril i permeten fins a 20 rentades.

 

26 d'abril del 2020

La Policia Local i voluntariat de Protecció Civil d’Esplugues reparteixen mascaretes pel carrer des d’aquest diumenge 26 d’abril, coincidint amb la normativa que permet des d’aquest dia la possibilitat de sortir al carrer amb infants durant un màxim d’una hora al dia. Es repartiran pels diferents barris i les zones més transitables pel passeig, de 10 a 13 i de 16.30 a 19.30 hores.

Aquests elements de protecció –que han estat confeccionats i netejats pel grup de voluntariat creat per combatre els efectes socials del coronavirus– es lliuren a les persones adultes que acompanyen els infants i, de moment, també als nens i nenes de 12 a 13 anys. Tot i això, la idea és repartir també a menors de 12 anys, quan l’Ajuntament adquireixi més mascaretes.

Avui s'han obert algunes zones verdes per facilitar que els infants amb la persona acompanyant puguin passejar i, al mateix temps, evitar que hi hagi aglomeració de molta gent en pocs llocs. Els bancs per seure estan fora de servei per facilitar el passeig i l'exercici.

Els agents i les persones voluntàries aprofitaran el lliurament de les mascaretes per recordar la normativa que regula excepcionalment aquests passejos amb infants:

QUÈ ES POT FER:

Es podrà sortir per passejar i jugar un cop al dia durant un màxim d’una hora, entre les 9 i les 21 hores

Podran anar un màxim de tres infants, que hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta responsable

Podran portar jocs, joguines o patinets

Hauran de mantenir en tot moment la distància de seguretat de dos metres

QUÈ NO ES POT FER:

No sobrepassar el kilòmetre de distància del domicili

Procurar no sortir en hores punta per evitar aglomeracions

No es podrà anar a parcs i zones de joc infantils, que segueixen tancats

No podran jugar amb altres infants

No podran sortir de casa els infants en quarantena o amb símptomes de la Covid-19

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B