Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Reobre l'e-Bicibox, amb l'obligació de portar guants

16 d'abril del 2020

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha reobert aquest dimecres 15 d'abril el servei de bicicletes elèctriques compartides e-Bicibox (https://www.bicibox.cat/ca-es/e-Bicibox), que estava tancat des de l'inici de l'estat d'alarma pel coronavirus. A Esplugues, un dels 11 municipis que comparteix servei, hi ha dos mòduls: a la plaça Santa Magdalena, al barri Centre, i al carrer Pere Galvany, a Can Vidalet.

L'e-Bicibox es reobre amb l'objectiu de facilitar els desplaçaments en bicicleta a les persones que han de sortir de casa necessàriament per motius autoritzats, com ara anar a treballar, però ho fa amb l'obligació d'utilitzar guants i amb la recomanació de fer servir mascaretes.

Pel que fa al Bicibox, servei d'aparcament segur de bicicletes (https://www.bicibox.cat/ca-es/Municipis/Esplugues-de-Llobregat), des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma no es retiren les bicicletes un cop excedit el temps de 48 hores en dia laborable i de 72 hores en cap de setmana.

L'AMB fa les següents recomanacions si es fa ús del Bicibox i l'e-Bicibox:

Eviteu els desplaçaments innecessaris. Si podeu, quedeu-vos a casa. Només heu de sortir per cobrir les necessitats bàsiques o si heu de treballar presencialment.

Recordeu que:

És OBLIGATORI utilitzar guants.

És RECOMANABLE portar mascareta.

Passos per fer ús del servei:

Si quan arribeu al mòdul per retirar o aparcar la bicicleta coincidiu amb un altre usuari, respecteu la distància de seguretat establerta: entre 1,50 i 2 metres.

Si teniu necessitat d'esternudar o tossir, seguiu les indicacions sanitàries (tapeu-vos el nas i la boca amb el colze flexionat) i així evitareu que les gotícules es dipositin en el quadre d'interacció i protegireu la resta d'usuaris d'un possible contagi. D'aquesta manera ajudareu a evitar l'expansió de la Covid-19.

Poseu la targeta al lector del quadre d'interacció i premeu únicament els botons imprescindibles.

Obriu la porta i retireu-ne o aparqueu-hi la bicicleta. Toqueu el mínim imprescindible d'elements comuns, com el pany. Els guants us ajudaran a prevenir possibles contagis i a evitar lesions davant de possibles caigudes.

Durant el trajecte, sempre que pugueu, eviteu tocar-vos la cara, els ulls, el nas i la boca, així evitareu encomanar-vos.

Un cop arribeu a casa o a la feina:

Renteu-vos les mans en profunditat amb aigua i sabó (o solucions alcohòliques).

Netegeu la targeta d'abonat amb un drap humitejat amb aigua i sabó (o solucions alcohòliques).

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B