Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues, un dels dotze municipis que organitzen activitats per la reforma horària

S'obre el Procés participatiu per la Reforma Horària per recollir idees per reorganitzar millor el nostre temps. Es volen establir les bases d’un canvi en la gestió del temps a Catalunya.

4 de novembre del 2016

Canviar els actuals hàbits horaris per aconseguir una millor conciliació entre la vida personal i laboral és un repte que afecta tothom. Esplugues és un dels dotze municipis en què aquests dies s’organitzen activitats per contribuir a establir les bases d’un canvi en la gestió del temps a Catalunya.

El dimarts vinent, dia 8 de novembre, se celebra una conferència a càrrec de Fabià Mohedano, promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, i de Roger Buch, director del Programa d'Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya. Serà a l'Espai Baronda, de 18 a 19.30 hores.

Per altra banda, el següent dimarts, dia 15, es realitzaran sessions participatives i de debat, també a l'Espai Baronda, de 16.30 a 20 hores. Blanca Rodà, responsable de la planificació de processos participatius de la Generalitat, dirigirà les sessions.

Per participar en les activitats cal inscriure's a la pàgina www.participa.gencat.cat.

Models de gestió del temps

El Procés Participatiu per a la Reforma Horària va sorgir de la societat civil i ara s'ha institucionalitzat. La Generalitat de Catalunya vol impulsar el canvi dels horaris laborals i educatius actuals i arribar a un Pacte Nacional sobre la Reforma Horària.

La idea parteix de la premissa que l’escenari actual, que prové del franquisme, dificulta gaudir d’una qualitat de vida digna i respectuosa amb les persones. Així doncs, es proposa considerar altres models de gestió de temps, més eficients, que permetin gaudir d’un temps de qualitat, millorar les relacions personals i assolir una major igualtat de gènere.

Ara és el moment, doncs, d’aportar idees i solucions que ajudin a reorganitzar millor el nostre temps.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B