Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Reciclar més ajudarà a fer més verda la ciutat

El sistema Reciclos, mitjançant el mòbil, permetrà destinar els punts obtinguts per la devolució d'envasos de plàstic a plantar arbres

7 d'abril de 2021

Reciclar els envasos de plàstic té un evident benefici mediambiental. Des de mitjans de desembre, a més, cada vegada que llancem una llauna o una ampolla de plàstic de begudes en algun dels 163 contenidors grocs d'Esplugues el podem convertir en reciclos, una mena de moneda virtual que es pot canviar per recompenses individuals o col·lectives.

Prop de 500 persones del municipi s'han registrat a la webapp www.reciclos.com per participar en aquest sistema desenvolupat per l'organització sense ànim de lucre Ecoembes, al qual s'ha adherit Esplugues. En els tres primers mesos s'han generat uns 4.600 reciclos. És a dir, 4.600 envasos han estat llançats prèvia fotografia amb el mòbil del codi de barres i del codi qr del contenidor.

Una de les opcions és canviar aquests punts per donacions a un projecte social del municipi. El primer ha estat el Centre Municipal de Distribució d'Aliments, que atén a famílies vulnerables. Complert aquest objectiu (es necessitaven 600 reciclos), el següent serà una plantació d'arbres en un lloc de la ciutat, pendent de concretar.

Com funciona Reciclos? T'ho expliquem en el següent vídeo:

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B