Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Què es pot fer a la fase 2 de desescalada a Esplugues?

8 de juny del 2020

El Govern Central ha fet públiques les activitats que estan permeses a la fase 2 del desconfinament pel coronavirus. S’amplien les activitats permeses que impliquen relació entre persones que no formen part del mateix grup de convivència, sempre que es respectin les mesures de seguretat i higiene, com la distància mínima de seguretat de 2 metres i la neteja de mans.

Pel que fa a mobilitat, es permet la circulació per la unitat territorial de referència (regions sanitàries Metropolitana Sud, Barcelona i Metropolitana Nord) en grups d’un màxim de 15 persones. No es pot sortir de la teva àrea sanitària, excepte per causes justificades o de força major, que inclouen els desplaçaments als centres de treball per motius laborals, professionals o empresarials, l’assistència sanitària, la cura o atenció de persones amb necessitats i el retorn al domicili.

Les franges horàries es mantenen per a persones majors de 70 anys o dependents: 10-12h i 19-20h.

S’eliminen franges horàries dels infants fins a 14 anys, que ara podran sortir tants cops com vulguin, durant tot el dia i s’elimina el límit d’un quilòmetre de distància.

S’eliminen franges per a la pràctica esportiva i passejar, tret de l'horari reservat a les persones de més de 70 anys i persones dependents (de 10 a 12h i de 19 1 20h).

A Esplugues, les instal·lacions esportives a l'aire lliure (rocòdrom, pistes obertes,...) i els espais de jocs infantils es mantindran fora de servei.

A Esplugues, els equipaments esportius (piscines i poliesportius) es mantenen tancats i és previst obrir-los quan es passi a la fase 3 -els requisits seran més relaxats-, ja que en fase 2 es poden utilitzar només amb cita prèvia.

Vetlles en tanatoris amb un límit màxim de 25 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats.

Llocs de culte. S’hi permet l’assistència sense superar un 50 % de l’aforament màxim.

Casaments en instal·lacions públiques o privades sense superar el 50 % de l’aforament i amb un màxim de 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats.

Centres comercials. Podran obrir al públic limitant l’aforament al 30 % a les zones comunes i al 40 % als locals comercials. No es podran utilitzar les zones recreatives com les àrees infantils o les zones de descans. El personal del centre comercial controlarà els lavabos i sales de lactància comunes garantint-ne la neteja segons la normativa establerta. A l’aparcament es fomentarà el pagament per mitjans electrònics.

Hostaleria i restauració, excepte discoteques i bars d’oci nocturn. Podran obrir al públic per al consum dins del local i sense superar el 40 % de l’aforament. El consum dins del local s’haurà de fer assegut a una taula o grup de taules i, preferentment, amb reserva prèvia. No es permetrà l’autoservei a la barra per part del client. Es permet encarregar menjar per emportar al local. Les terrasses a l’aire lliure tindran una limitació del 50 % de les taules sense superar l’ocupació màxima de 15 persones. Entre un client i el següent es procedirà a la desinfecció de les taules, cadires i superfícies de contacte de les terrasses. Es fomentarà el pagament amb targeta i s’evitarà l’ús de cartes de menú d’ús comú.

Segones residències, només s’hi podrà anar si aquesta està dins de la mateixa àrea sanitària d’on es viu.

Visites amb cita prèvia a residents d’habitatges tutelats i centres residencials de persones amb discapacitat. En el cas de les residències de gent gran les trobades es faran preferentment en casos excepcionals, com el final de la vida o l’alleujament per la situació de salut del resident.

Hotels i establiments turístics. Podran obrir al públic les zones comunes sense superar un terç de l’aforament i mantenint les mesures establertes als àmbits de l’hostaleria i la restauració. Els espais tancats on se celebrin esdeveniments, activitats d’animació o gimnasos hauran de ventilar-se dues hores abans de cada ús. Les classes grupals hauran d’organitzar-se amb un aforament màxim de 20 persones i evitant l’intercanvi d’objectes.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B