Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Protocol per a unes festes sense agressions sexistes

Es crea una xarxa d'agents preventives per actuar en casos d'agressions a les festes. També funcionarà el 620 285 111.

12 de juny del 2017

Dissabte a la tarda, a la Festa Major de Can Vidalet, es va fer la prova pilot del nou protocol Per unes festes sense violència masclista. La iniciativa pretén prevenir i actuar davant possibles agressions per raó de gènere o orientació sexual. Una carpa informativa amb agents cíviques van ser a Can Vidalet per donar a conèixer la campanya i rebre les consultes de les persones assistents a les activitats de Festa Major. El protocol es posarà en pràctica en les festes majors de Santa Magdalena (juliol) i Sant Mateu (setembre).

Moció del Ple

El Ple municipal d'octubre del 2016 va aprovar per unanimitat una moció per treballar en la celebració de festes majors i espais d'oci sense violència masclista. El protocol, que està previst que s'aprovi en el Ple municipal del 21 de juny, ha estat elaborat per una comissió de treball formada per entitats (especialment les que organitzen activitats en festes majors i associacions de dones), expertes, grups polítics i un representant de Policia Local, i ha comptat amb la col·laboració dels esplais. A més, ha pres com a base l'efectuat l'any passat per l'Ajuntament de Cerdanyola, un dels primers a dotar-se d'una eina similar. Paral·lelament a l'aprovació del protocol, s'aprovarà un pla d'aplicació d'aquest, pioner a Catalunya, que detallarà totes les accions vinculades al mateix a realitzar en cadascuna de les festes majors: materials a col·locar, personal implicat, horaris...

Xarxa d'Agents Preventives

Per evitar les agressions sexistes (físiques o verbals) en espais de gran concurrència, a més de la difusió d'imatges i eslògans en cartells i publicacions, es crearà una Xarxa d'Agents Preventives. Degudament identificades, s'encarregaran de prevenir i, en cas que es produeixi una agressió, acompanyar la víctima i derivar-la al circuit d'atenció mèdica, policial o emocional que requereixin les circumstàncies. El punt de referència de les agents serà una carpa informativa. També hi haurà un telèfon a disposició de les persones que vulguin denunciar una agressió: el 620 285 111.

Les agents preventives seran persones voluntàries de les entitats o de la ciutadania en general, que rebran una formació prèvia per saber com han d'actuar i com aplicar el protocol. Les persones interessades a participar-hi poden sol·licitar-ho al correu agentspreventives@esplugues.cat o dirigir-se al Centre d'Informació i Recursos per a Dones Vil·la Pepita.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B