Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Protocol amb Aigües de Barcelona per a casos de pobresa energètica

2 de març del 2017

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha signat avui un protocol amb el director general d'Aigües de Barcelona (Agbar), Ignacio Escudero, per afrontar l'emergència en casos de pobresa energètica. L'objectiu és fixar el procediment, en aplicació de la Llei 24/2015 de pobresa energètica, per garantir el subministrament d'aigua quan hi hagi impagaments per falta de recursos econòmics i assegurar un servei bàsic a tota la ciutadania.

El protocol estableix que Agbar, abans de procedir a tallar el subministrament a un habitatge, haurà de sol·licitar un informe de valoració de la situació d'exclusió residencial als serveis socials de l'Ajuntament. I en el cas que els serveis socials indiquin que es tracta d'una persona o d'una família vulnerable, segons els supòsits que estableix la llei, la companyia ha de garantir el subministrament.

El protocol se suma a les mesures posades en marxa des de fa cinc anys per no tallar l’aigua a ningú que no la pugui pagar. Des de 2012, a més de garantir l’aigua, la companyia disposa d’un Fons de Solidaritat per ajudar al pagament del consum d’aigua a les famílies amb dificultats. Aquest fons, que es gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l’àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona, ha bonificat la factura de l’aigua de més de 16.600 famílies en situació de vulnerabilitat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B