Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Procés participatiu per dissenyar un espai de joc per a totes les edats

L’equipament s’ubicarà al barri Montesa. La ciutadania pot participar a través del portal Esplugues Participa o a tallers presencials fins a finals de maig

17 de desembre del 2021

La transformació de l’interior de Vil·la Victòria o Castells dels Tres Dragons –casa modernista protegida com a bé cultural d’interès local ubicada al barri Montesa– en el futur Espai de joc per a totes les edats d’Esplugues es farà d’acord a un procés participatiu obert a tota la ciutadania.

Des d’aquest 16 de desembre està obert al portal Esplugues Participa (https://participa311-espluguesparticipa.diba.cat/processes/espaidejoc) un procés participatiu per configurar l’equipament: tipus de jocs i activitats, disseny de l’espai i proposta de funcionament.

Durant tot el procés, que s’allargarà fins a finals de maig del 2022, també es podran aportar idees de manera presencial a través de punts mòbils durant el gener i el febrer (s’informarà al portal) i a tres trobades que tindran lloc el 3 de març (Imaginem l’espai), 24 de març (Dissenyem fent un puzzle) i 21 d’abril (Presentació dels resultats) a l’Espai Baronda. A més, es recollirà la visió dels infants i el jovent del municipi a través dels centres educatius.

EspaidejocCastellTresDragons.pngLa creació d’aquest espai, que es fa amb el doble objectiu de generar diversió i crear consciència social, forma part del projecte Playful Paradigm, que ha generat trobades amb altres municipis europeus per plantejar accions al voltant del joc com a eina de cohesió social, inclusió, promoció d'hàbits saludables i sostenibilitat.

A Esplugues, aquest projecte s’ha plasmat ja en l’Esplujuga –ludoteca mòbil creada amb la participació d’entitats i organitzacions relacionades amb el joc– i l’Esplusaps –joc de taula amb preguntes sobre Esplugues que s’ha començat a distribuir a centres educatius, equipaments municipals i entitats.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B